Taha Ulukaya kimdir? Neden gündemde

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
06 Eki 2024 / Paz 21:17

Oyuncu Taha Ulukaya, Filistinlilere 'çöl fareleri' diyerek nefret dolu bir paylaşım yaptı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Ulukaya'nın salon tahsisinin iptal edildiğini açıkladı.

Tiyatro yönetmeni ve oyuncusu taha ulukaya, sosyal medyada yaptığı paylaşımda Filistin'e destek verenleri hedef alarak büyük bir nefret söyleminde bulundu. Ulukaya, Gazze'ye destek için yürüyenlere "çöl fareleri" ifadesini kullanarak, "Ne Filistin’miş be. Söylemeyim diyorum ama gerçekten artık mide bulandırıyorsunuz. Memleketinde neler oluyor. Ama sen çöl fareleri için yürüyorsun. Güzel. Devam." şeklinde bir paylaşım yaptı. Bu ifadeler, sosyal medyada büyük tepki topladı ve kullanıcılar tarafından kınandı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, taha ulukaya’nın bu paylaşımı sonrasında hızlı bir şekilde harekete geçerek, Ulukaya'ya tahsis edilen salonun iptal edildiğini duyurdu. Mumcu, "Bizim, fare kadar vicdanı olmayanlara verilecek salonumuz yoktur. Sözde sanatçının oyunu için yapılan salon tahsisi iptal edilmiştir." ifadelerini kullandı. Ayrıca Mumcu, Ulukaya'nın bundan sonra bakanlığa ait hiçbir salonda etkinlik yapmasına izin verilmeyeceğini belirtti.

Öte yandan, Ulukaya’nın 2016 yılında "Bi O Kalmıştı (B.O.K)" adlı bir film çektiği ve bu filmin sinemalarda sadece 2310 kişi tarafından izlendiği ortaya çıktı.