Semih Çelik'in Hastane Raporu: Gözetim Altında Tutulması Gerekiyordu

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
17 Eki 2024 / Per 14:13

İstanbul'da Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i katleden Semih Çelik'in 2022 yılına ait hastane raporu ortaya çıktı. Rapor, ailenin ihmalini gözler önüne seriyor.

SEMİH ÇELİK'İN hastane raporu ORTAYA ÇIKTI
İstanbul'da Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i vahşice katlettikten sonra surlardan atlayarak intihar eden Semih Çelik'in 2022 yılına ait hastane raporu gün yüzüne çıktı. Raporda, Çelik'in bir yakını tarafından gözetim altında tutulması gerektiği vurgulanıyor.

İHMALLER AİLENİN ÜZERİNDE
Raporda, 2022 yılının şubat ayında psikolojik sorunlar nedeniyle kendisini bıçaklayan Çelik'in hastanede tedavi altına alındığı belirtiliyor. Ancak ailenin bu duruma rağmen gerekli önlemleri almadığı ortaya çıktı.

"GÖZETİM ALTINDA OLMALI" İFADESİ DİKKAT ÇEKTİ
Ekol TV'nin ulaştığı raporda, Semih Çelik'in şizofreni tedavisinde kullanılan ilaçları düzensiz kullandığı ve bir yakını tarafından sürekli olarak gözetim altında tutulması gerektiği ifade edildi. Ancak Çelik'in ailesi, bu uyarılara rağmen gerekli önlemleri almayarak oğullarını yalnız bıraktı.


Raporda, Semih Çelik'in psikolojik sorunlarıyla ilgili ailenin bilgi sahibi olduğu ancak yeterli tedbirleri almadığı belirtiliyor. 19 yaşındaki genç, ihmallerin ardından Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i katledip intihar etti.