Semih Çelik kimdir? Neden gündemde? Semih Çelik nereli?

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
05 Eki 2024 / Cmt 12:44

İstanbul Fatih'te 19 yaşındaki Semih Çelik, 4 Ekim 2024'te yarım saat arayla iki genç kadını vahşice öldürdü. Cinayetlerin ardından surlardan atlayarak intihar eden zanlı, Türkiye'yi sarsan olayın faili olarak dikkat çekti.

İstanbul'un Fatih ilçesinde 4 Ekim 2024 tarihinde kan donduran bir vahşet yaşandı. 19 yaşındaki Semih Çelik, Edirnekapı surlarının üzerine çıkarak bir genç kızın başını kesip surlardan aşağıya attıktan sonra surlardan atlayarak intihar etti. Olay, Derviş Ali Mahallesi, Fevzipaşa Caddesi'nde saat 16.00 civarında meydana geldi. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, zanlı bu vahşetten önce Eyüpsultan’da da bir cinayet işledi. Semih Çelik’in 19 yaşındaki sevgilisi Ayşenur Halil’i öldürdüğü ve ardından Fatih’teki cinayeti işlediği tespit edildi.

Zanlının suç kaydı olmadığı ve Fatih nüfusuna kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Mesleği kasaplık olan Semih Çelik'in babası Adem Çelik, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu, daha önce hastanede tedavi gördüğünü açıkladı. Polis, Semih Çelik’in geçmişte iki kez kayıp başvurusu yapıldığını ve bir kez de intihara teşebbüs ettiğini belirledi.

Zanlının evinde yapılan incelemelerde ise kara kalemle çizilmiş, başı ve vücudu ayrı olan bir kadın resmi bulundu. Çizimdeki kadının öldürülen İkbal Uzuner'e benzer olduğu kaydedildi.