Savcı çeteye boyun eğmedi; 16 mermim var hepinize yeter

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
19 Eki 2024 / Cmt 19:40

Bolu'da çete üyelerinden tehditler alan savcı, '16 tane mermim var, gelin hepinize yeter' diyerek cesur bir tavır sergiledi. İstanbul'da bebeklerin özel hastanelere sevk edilerek ölümlerine neden olduğu iddia edilen çeteye yönelik soruşturmada 22 kişi tutuklandı.

SAVCIDAN TEHDİTLERE MEYDAN OKUMA: 16 TANE MERMİM VAR, GELİN HEPİNİZE YETER

Bolu’da görev yapan ve Yenidoğan Çetesi'ni çökertme operasyonunda önemli bir rol üstlenen savcı, kendisine yapılan tehditlere karşı kararlı bir duruş sergiledi. Çete üyeleri, savcıya telefonla "Bolu'ya geldiğimizi biliyoruz, ensendeyiz" diyerek tehditler savurdu. Ancak savcı, "16 tane mermim var, gelin hepinize yeter" yanıtını vererek çetenin baskılarına boyun eğmedi.

22 KİŞİ TUTUKLANDI, İDDİANAME HAZIRLANDI

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla iş birliği yaparak bebek hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk eden çetenin, bebek ölümlerine ve SGK dolandırıcılığına neden olduğu ortaya çıktı. Yapılan soruşturma kapsamında, 22 kişi tutuklanırken, toplamda 47 şüpheliye ilişkin iddianame hazırlandı.

KURT KAPANI OPERASYONU

Türkiye'nin gündemine oturan olayın ardından savcı, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak süreci değerlendirdi. Savcı, "Başta Adalet Bakanlığı ve HSK Başkanı Mehmet Akif Ekinci olmak üzere, soruşturmayı cesaretle yürüten meslektaşlarıma teşekkür ederim. Kurt kapanına girerek kucağımıza düşen şahıslar, Türk adaletinin elindedir" ifadelerini kullandı. Ayrıca, çetenin tehditlerine boyun eğmeyeceğini belirtti.

TÜRK ADALETİNE GÜVENİNİ VURGULADI

Savcı, sosyal medya paylaşımında "2400 yıllık Türk devlet geleneğine kafa tutanlar, pişman olacaklar ve bizimle hiç tanışmamış olmayı dileyeceklerdir" sözleriyle kararlılığını bir kez daha dile getirdi. Savcının bu tavrı, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve takdir topladı.