Prof. Dr. Fetin Rüştü Yıldız Kimdir?

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
19 Eki 2024 / Cmt 17:31

Yenidoğan çetesi sanığı olarak öne çıkan Prof. Dr. Fetin Rüştü Yıldız'ın kariyeri, görev aldığı hastaneler ve çete iddiaları hakkında detaylar.

YENİDOĞAN ÇETESİ VE FETİN RÜŞTÜ YILDIZ
Eski Diyarbakır başhekimi Prof. Dr. Fetin Rüştü Yıldız, yenidoğan çetesi sanıklarından biri olarak gündeme geldi. Abdulkadir Aksu'nun referansıyla başhekimlik görevine getirilen Yıldız, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu. Türkiye, yenidoğan çetesini ve onunla bağlantılı olayları konuşmaya devam ediyor.

İDDİANAMEDEKİ DETAYLAR
Sosyal Güvenlik Kurumunu dolandırmak amacıyla gerçekleştirilen işlemler nedeniyle 10 bebeğin ölümüne sebep olan çeteye ilişkin hazırlanan iddianame, ülke gündeminde geniş yer buldu. İddianamede, bebeklerin ölümünden sorumlu tutulan hastanelerden birinin eski sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na ait olduğu ortaya çıktı.

CİMER BAŞVURUSU VE SORUŞTURMA
Olay, İstanbul İl sağlık Müdürlüğü Özel hastanelerin denetiminden sorumlu birimin yetkilisi Doktor Malik Türkay Esin’in CİMER’e yaptığı başvuru ile gün yüzüne çıktı. Esin, hastane denetimlerinde yeni doğan yoğun bakım ünitelerinde bazı defterlerin doldurulmadığını fark etti.

ÖNEMLİ GÖREVLERİ
Prof. Dr. Fetin Rüştü Yıldız, 2003-2008 yılları arasında Diyarbakır Devlet hastanesi, 2008-2011 yılları arasında Kocaeli SEKA Devlet Hastanesi ve 2012-2014 yılları arasında İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekimlik yaptı. Yıldız, Türkiye'de ilk kez bir kamu kuruluşunda 6 sigma yönetim metodolojisini uyguladı.