Polis memuru Şeyda Yılmaz şehit oldu

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
23 Eyl 2024 / Pzt 10:56

Ümraniye'de gözaltına alınan Y.E.Ç. (19) isimli şahıs, polis memurunun silahını alarak ateş açtı. Olayda bir polis memuru Şeyda Yılmaz şehit oldu. Esnaf, olayın detaylarını anlattı.

Ümraniye'de dün gece saat 23.00 sularında yaşanan trajik bir olayda, 26 adet suç kaydı bulunan Y.E.Ç. (19) isimli şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı esnada bir polis memurunun silahını alarak etrafa ateş açtı. Bu silahlı çatışma sonucunda, 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı; ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Olay, Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Y.E.Ç., bir polis kontrol noktasında şüpheli hareketler sergileyerek dikkat çekti. Gözaltına alınması esnasında, polis memurunun silahını alarak paniğe neden oldu. Y.E.Ç.'nin silahıyla ateş açması üzerine polis ekipleri de karşılık verdi. Çatışma sırasında Y.E.Ç., çevrede bulunan diğer kişilere de ateş açarak büyük bir kargaşa yarattı.

Olayın ardından bölge adeta bir savaş alanına dönerken, olay yeri inceleme ekipleri hızlı bir şekilde harekete geçti. Olay yerinde geniş çaplı bir arama yapıldı ve deliller toplandı. esnaf, olayın hemen ardından durumu anlamak için sokağa çıktı. Olayı gören esnaf Ozan Bıçakçı, "Gece 11 buçuk civarında arbede sesi geldi. Daha sonra buraya geldik. polis arkadaşın elinden silahı alarak ateş açtı. Diğer polis de durumu fark edince karşılık verdi. Y.E.Ç. daha sonra burada kaçmaya başladı. O esnada annesine de ateş ettiğini duydum. Maalesef şehit olan polis memuru burada yaşıyormuş, ama tanımıyorduk. Gerçekten çok üzücü bir durum. Bu mahallede böyle bir şeyin yaşanması kabul edilemez" dedi.