Ömer Bin Ladin Kimdir? Usame Bin Ladin’in Oğlu Hakkında Bilgiler

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
09 Eki 2024 / Çar 18:53

Usame Bin Ladin’in oğlu Ömer Bin Ladin, terör paylaşımları nedeniyle Fransa’dan sınır dışı edildi. Ömer Bin Ladin’in hayatı ve son gelişmeler hakkında detaylar.

El Kaide’nin öldürülen lideri Usame Bin Ladin’in oğlu Ömer Bin Ladin, sosyal medyada terör paylaşımlarının ardından yıllardır yaşadığı Fransa’dan sınır dışı edildi ve ülkeye dönüşü yasaklandı. Fransa İçişleri Bakanı Bruno Retailleau konuya ilişkin açıklamasında bulundu. Gündemde yer alan haberlerle birlikte Ömer Bin Ladin hakkında bilgiler merak konusu oldu.

ÖMER BİN LADİN KİMDİR?
Usame Bin Ladin’in oğlu Ömer Bin Ladin, 1 Mart 1981'de Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde doğdu. Ömer Bin Ladin, Suudi Arabistan'daki kraliyet dışı ailelerden birinin kurucusu olan Muhammed bin Avad bin Ladin'in torunudur. 1991'de babası Usame Bin Ladin sürgün edilene kadar Suudi Arabistan'da yaşadı.

HAYATININ GEÇMİŞİ
Ömer Bin Ladin, 1991-1996 yılları arasında Sudan'da, ardından ise Afganistan'da yaşadı. 2006 yılından sonra bir dönem İngiltere'de yaşadı ve ardından ressam olarak Fransa'ya yerleşti.

Fransa'DAN SINIR DIŞI EDİLDİ
Fransa İçişleri Bakanı, Ömer Bin Ladin'in sosyal medyada terör propagandası yaptığı gerekçesiyle Fransa'dan sınır dışı edildiğini duyurdu.