Narin Güran cinayetinde flaş gelişme! Abisi geri adım attı

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
26 Eki 2024 / Cmt 18:22

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Ağabey Baran Güran, Diyarbakır Barosu'na verdiği vekaleti iptal etti. Baro, davaya müşteki olarak katılacak.

AĞABEY BARAN GERİ ADIM ATTI
Narin Güran cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Ağabey Baran Güran, daha önce Diyarbakır Barosu'na verdiği vekaletnameyi iptal etti. Baran Güran, süreci baro aracılığıyla yürütmek yerine vekaletini geri çekme kararı aldı. Bu kararın ardından, Diyarbakır Barosu davaya müşteki olarak katılacak.

TÜRKİYE'DE BİR İLK: BARO MÜŞTEKİ OLARAK KATILIYOR
Diyarbakır Barosu, Türkiye'de bir ilk olarak Narin Güran davasına 'müşteki kurum' sıfatıyla katılacak. Diyarbakır Barosu Narin Güran Cinayeti Dosya Takip Komisyonu'ndan Avukat Aydın Özdemir, "Barolar, bugüne kadar hiçbir dosyaya müşteki olarak kabul edilmemişti. Diyarbakır Barosu'nun girişimiyle bu talep kabul edildi" dedi.

AİLENİN ONAYINA GEREK YOK
Avukat Özdemir, ailenin onayına ihtiyaç duymadan dava dosyasını takip edeceklerini belirtti. "Yargılama makamlarının Diyarbakır Barosunu müşteki olarak kabul etmesi, hukuki süreç açısından önemli bir adım oldu" ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR'DA YARGILAMA BAŞLIYOR
Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Narin Güran cinayeti dosyasında aralarında Baran Güran'ın da olduğu 22 kişi için duruşmaya zorla getirilme kararı verdi. Davanın ilk duruşması 7 Kasım'da görülecek.