Murat Güler kimdir? Vefat mı etti? Kaç yaşında, nereli?

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
14 Eki 2024 / Pzt 16:04

Sermaye piyasalarının önemli isimlerinden, A1 Capital’in kurucusu ve Güler Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Güler, geçirdiği kalp krizi sonucu 56 yaşında hayata veda etti. Murat Güler'in kariyeri ve sektör üzerindeki etkisi hakkında detaylar haberimizde.

MURAT GÜLER HAYATINI KAYBETTİ
Sermaye Piyasalarının önde gelen isimlerinden biri olan Murat Güler, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. A1 Capital’in kurucusu ve Güler Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Güler, 56 yaşındaydı.

BORSA DÜNYASININ ACI KAYBI
Borsa dünyasına imzasını atan ve sektörde önemli bir yere sahip olan Murat Güler, finans ve yatırım dünyasında pek çok başarıya imza attı. Güler Yatırım Holding tarafından KAP’a yapılan açıklamada, Güler'in vefatı şu sözlerle duyuruldu: “Şirketimiz kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Murat GÜLER, bugün (14.10.2024) geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmiştir. Merhum'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.”

GÜLER YATIRIM HOLDİNG’DEN KAP AÇIKLAMASI
Güler Yatırım Holding, KAP açıklaması ile Murat Güler’in vefatını duyururken, yönetim kurulu üyeliğinde yapılacak değişikliklerin kamuoyuna bildirileceğini açıkladı. Açıklamada, “Şirketimiz ve grup şirketlerinin bir sonraki yönetim kurulu toplantılarında Sn. Murat GÜLER'in vefatı nedeniyle boşalan yönetim kurulu üyeliklerine atama yapılarak kamuoyunun bilgisine sunulacaktır” ifadelerine yer verildi.

MURAT GÜLER KİMDİR?
25 Ağustos 1968 tarihinde Antakya’da dünyaya gelen Murat Güler, Uludağ Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra finans sektörüne yöneldi. 1995 yılında Arı Menkul Değerler’de broker olarak kariyerine başladı ve kısa sürede sektörde adını duyurdu.

BAŞARILARI VE YATIRIMLARI
Güler, 2006 yılında kurduğu Başkent Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı ile yatırım dünyasında önemli bir adım attı. Şirket, 2011’de Güler Yatırım Holding AŞ olarak tescil edildi. 2012 yılında ise Credit Agricole Cheuvreux’yi satın alarak A1 Capital’in temellerini attı. A1 Capital, Murat Güler’in stratejisi ile Sermaye Piyasalarında önemli bir aktör haline geldi.