KYK Burs ve Kredi Başvuruları Başladı: Son Gün 13 Ekim

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
08 Eki 2024 / Sal 10:09

2024-2025 KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden başladı. Öğrenciler, 13 Ekim 2024'e kadar başvurularını yapabilecek. Başvuru detayları haberimizde.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), 2024-2025 burs ve kredi başvurularını açtı. Öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla verilen bu burs ve kredilere başvurular, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

KİMLER BAŞVURABİLİR?
Bu yıl ilk defa bir yükseköğretim programına kayıt olan öğrenciler, halen eğitim hayatına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında eğitim gören Türk vatandaşları, burs/kredi başvurusunda bulunabilecek.

SON GÜN 13 EKİM
Başvurular, 13 Ekim Pazar günü saat 23.59'a kadar devam edecek. Başvuruların tamamı e-Devlet üzerinden alınacak. Öğrenciler, başvuru bilgilerini değiştirmek istemeleri durumunda yine aynı tarihe kadar bilgilerini güncelleyebilecekler.

BİLGİLERİNİZİ KONTROL EDİN
Başvurular, e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre yapılacak. Bu nedenle, öğrencilerin okul ve bölüm bilgilerini kontrol etmeleri önem taşıyor. Bilgilerinde hata olan öğrenciler, üniversitelerinin öğrenci işleri birimiyle görüşerek gerekli düzeltmeleri yaptırabilecekler.