Konserve yaparken herkes bu hatayı yapıyor? Bakın doğrusu neymiş

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
05 Eki 2024 / Cmt 18:19

Züccaciye esnafı, kavanoz kapaklarının atmaması için doğru kapatma yöntemlerine dikkat çekti. Kapakların sıcakla temas ettirilerek silikonun kabartılması gerektiğini belirten esnaf, yanlış kapatma yöntemlerinden dolayı müşterilerle sık sık tartışma yaşandığını söyledi.

KAVANOZ KAPAKLARINDA DOĞRU KAPATMA YÖNTEMİ
Sonbaharın gelmesiyle birlikte kış hazırlıkları hız kazandı. Birçok aile, kışlık konserve, turşu ve reçel yapımına başladı. Bu süreçte kavanoz ve kapak taleplerinde artış yaşanırken, züccaciye esnafı sıkça karşılaştıkları bir sorun hakkında vatandaşları uyarıyor.

KAPAKLAR NEDEN ATIYOR?
Züccaciye esnafı Sefa Gençer, özellikle twist-off kapakların yanlış kapatılmasının kapağın atmasına sebep olduğunu belirtti. Gençer, “Her sezon aynı sorunla karşılaşıyoruz. Müşteriler, kapakların atmaması için sıcak ile temas ettirilip içerisindeki silikonun kabartılması gerektiğini bilmiyorlar. Bu yanlış kapatma sonucu kapaklar atmıyor ve müşteri şikayetleri artıyor,” dedi.

SİLİKONUN SICAKLA KABARTILMASI GEREKİYOR
Gençer, twist-off kapakların vidalı olmadığını ve fazla sıkılmaması gerektiğini vurguladı. Kapak altındaki silikonun sıcakla kabartılmasının doğru kapatma için önemli olduğunu belirtti. “Kavanoz kapağını sıcak suyla veya içindeki sıcak malzeme ile temas ettirip silikonun iyi kabarmasını sağlamak gerekiyor,” diye konuştu.

KAPAK ATIYOR DİYE ŞİKAYETLER ARTINCA...
Esnaf, kapakların fazla sıkılmasıyla ilgili yaşanan sorunların, kapakların boşa çıkmasına ve ‘kapak attı’ şikayetlerine yol açtığını belirtti. Gençer, “twist-off kapaklar sıkılmamalı, doğru yöntemi bilmeyen müşterilerle bu konuda sık sık tartışmalar yaşıyoruz,” dedi.

KAPAKLARI DOĞRU KAPATMANIN YOLLARI
Kavanozların kapatılmasında sıcak su veya sıcak malzeme kullanmanın önemine değinen Gençer, “Kapaklar sıcak bir yüzeyle temas ettirilip, silikon kabartılmalı. Müşterilerimizden de bu konuda anlayış bekliyoruz,” diye ekledi.