Köfteci Yusuf'ta Domuz Eti İddiaları! Şirketin Avukatından Açıklama Geldi

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
08 Eki 2024 / Sal 15:32

Köfteci Yusuf'un domuz eti kullandığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Şirketin avukatı Ali Uslu, konu hakkında açıklama yaptı. İşte detaylar.

KÖFTECİ YUSUF’TA DOMUZ ETİ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2 Ekim'den itibaren yayınlanan taklit ve tağşiş ürünler listesi, gıda sektörüyle ilgili büyük bir tartışmayı başlattı. Listeye girmesi beklenen ünlü bir restoran zincirinin adının mahkeme kararıyla gizlendiği iddia edildi. Gazeteci Saadettin İnan'ın gündeme getirdiği çarpıcı iddia, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

KÖFTECİ YUSUF HAKKINDA İDDİALAR
Sosyal medyada geniş yankı bulan tartışmalarda, domuz eti kullanıldığı iddia edilen ünlü restoran zincirinin Köfteci Yusuf olduğu öne sürüldü. 200’den fazla şubesiyle Türkiye’nin en yaygın restoran zincirlerinden biri olan Köfteci Yusuf, sosyal medya kullanıcıları arasında tartışma konusu oldu. Ancak, resmi bir açıklama ya da domuz eti kullandığına dair somut bir kanıt henüz bulunmamaktadır.

AVUKAT AÇIKLAMA YAPTI
Bu iddialar üzerine Köfteci Yusuf adına Gazete Pencere'ye açıklama yapan şirketin avukatı Ali Uslu, konuyla ilgili herhangi bir bilgiye sahip olmadığını belirtti. Uslu, iddialar hakkında yorum yapamayacağını ve şu an için resmi bir açıklama yapmanın mümkün olmadığını ifade etti.

TARIM BAKANLIĞI'NIN LİSTESİNDE YER ALMAYAN FİRMA
Fatih Altaylı ise bu konuda yaptığı açıklamada, domuz eti kullandığı iddia edilen ünlü firmanın isminin gizlenmesinin kamuoyunda büyük bir ilgi uyandırdığını söyledi. Altaylı, "Bunun ortaya çıkması çok ciddi sonuçlar doğurabilirdi," diyerek durumun önemini vurguladı.

Kaynak: Kocaeli Gazetesi