Köfteci Yusuf'a flaş çağrı!

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
22 Eki 2024 / Sal 00:55

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın domuz eti açıklaması sonrası, Köfteci Yusuf'a yönelik 'Kola'yı bırak, ayranı dene' çağrıları sosyal medyada yankı buldu. Boykot çağrıları ve eleştiriler gündemde.

KÖFTECİ YUSUF’A "KOLA'YI BIRAK, AYRANI DENE" ÇAĞRISI
Tarım ve Orman Bakanlığı, ünlü et restoran zinciri Köfteci Yusuf’un ürünlerinde domuz eti bulunduğunu açıklamıştı. Bu açıklama sonrası markaya destek veren vatandaşlar olduğu gibi, eleştiriler de gecikmedi. Türkiye genelinde 278 şubesi ve 12 bin çalışanı olan Köfteci Yusuf’un, domuz eti açıklaması sonrası birçok kişi tarafından "komplo"ya maruz kaldığı öne sürülürken, vatandaşlar restoranı ziyaret etmeye devam etti.

CİDDİ ELEŞTİRİLERİN ODAĞINDA: COCA COLA SATIŞI
Köfteci Yusuf’a destek verenlerin yanı sıra, markaya yönelik eleştirilerin de ardı arkası kesilmiyor. Özellikle, Gazze katliamına destek verdiği iddiasıyla eleştirilen Coca Cola ürünlerini satmaya devam etmesi, tepkilerin merkezinde yer aldı. Sosyal medyada birçok kişi, "Boykota katıl" çağrısında bulundu.

YASİN BORLAK'TAN SERT ÇIKIŞ
Bu çağrılardan birini de Körfez’in tanınmış simalarından Yasin Borlak yaptı. Borlak, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Köfteci Yusuf’u eleştirdi. Paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Köfteci arkadaş, millet sana kumpas kurulduğunu düşündü, destek vermeye çalışıyor. Ama sen ısrarla küresellerin, sana tuzak kuranların ürünlerini bu millete dayatıyorsun. Böyle devam edersen milli sermaye demez bu millet seni kendi haline bırakır. Boykota katıl, bu haltı yeme. Kola'yı bırak, ayranı dene."

KOFTİK MARKA DESTEKLENİR Mİ?
Köfteci Yusuf, birçok kişinin desteğini alırken, bazıları ise bu durumu "çifte standart" olarak nitelendiriyor. Vatandaşlar, firmanın Coca Cola yerine milli içecek olan ayrana yönelmesi gerektiğini savunuyor. Sosyal medya üzerinden yapılan bu çağrılar, markanın nasıl bir adım atacağı sorusunu gündeme getiriyor.