İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan TUSAŞ saldırısıyla ilgili açıklama

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
25 Eki 2024 / Cum 17:32

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'a yönelik düzenlenen terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Saldırıda 5 şehit, 22 yaralı olduğunu belirten Yerlikaya, güvenlik güçlerinin hızlı müdahalesiyle saldırganların etkisiz hale gelmesini sağladı

**İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan TUSAŞ’a Yapılan Terör Saldırısı Hakkında Açıklama: 5 Şehit, 22 Yaralı**

Ankara’da TUSAŞ’a (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii) yönelik yapılan terör saldırısına ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayın detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Saldırıda 5 kişinin şehit düştüğünü, 22 kişinin ise yaralandığını belirten Yerlikaya, saldırının PKK tarafından düzenlendiğini açıkladı. Yerlikaya, saldırganlardan bir kadının yaralandıktan sonra kendini patlattığını, diğer saldırganın ise jandarma ve polis özel harekat ekipleri tarafından kısa süre içinde etkisiz hale getirildiğini aktardı. 

**KADIN TERÖRİST YARALANINCA KENDİNİ PATLATTI**

Bakan Yerlikaya, teröristlerin TUSAŞ nizamiyesine gasp ettikleri taksi ile geldiklerini ve araçtan inerek güvenlik görevlilerine ateş açtıklarını belirtti. Yaralı olmasına rağmen güvenlik görevlisi Atakan Şahin'in cesurca karşılık verdiğini söyleyen Bakan, bu kahramanca müdahale sayesinde kadın teröristin yaralandığını ve daha sonra kendini patlattığını aktardı. 

**JANDARMA VE POLİSİN HIZLI MÜDAHALESİ**

Yerlikaya, saldırıdan sadece 14 dakika sonra olay yerine ulaşan jandarma ve polis özel harekat ekiplerinin geniş bir müdahaleye başladığını vurguladı. Ekiplerin, ikinci teröristi etkisiz hale getirmek için yoğun çaba harcadıklarını, olay sırasında herhangi bir rehine durumu yaşanmadığını söyledi. İkinci terörist 48 dakika sonra sıkıştırıldığı bir odada kendini patlatarak etkisiz hale getirildi.

**31 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON: 176 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI**

Bakan Yerlikaya, Türkiye genelinde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda 176 şüphelinin gözaltına alındığını da duyurdu. Emniyet güçlerinin terörle mücadelede kararlılıkla çalıştığını vurgulayan Bakan, vatandaşlara güven vermek adına ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini ifade etti.

Bakan Yerlikaya, TUSAŞ çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek, terörle mücadelenin devletin tüm birimleriyle kararlılıkla sürdürüleceğini sözlerine ekledi.