Harekete geçildi, 17 bin TL'ye kadar destek geliyor

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
10 Tem, 2024 / Çar 09:39

'AK Parti, nüfus artışını teşvik etmek amacıyla 3 çocuklu ailelere asgari ücret kadar bakım desteği ve doğum parasının güncellenmesi gibi yeni tedbirler açıkladı. Toplantıda, annelere kısmi çalışma hakkı tanınması ve tüp bebek tedavisi yaş sınırının yükseltilmesi de görüşüldü.'

AK PARTİ MYK TOPLANTISINDA NÜFUS ARTIŞINA YÖNELİK TEDBİRLER GÖRÜŞÜLDÜ

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Türkiye'deki nüfus artış hızının yavaşlamasıyla ilgili önemli tedbirler almak üzere toplandı. Toplantıda, doğum parasının güncellenmesi ve 3 çocuklu ailelere asgari ücret kadar bakım desteği verilmesi gibi konular ele alındı. Bu adımların, nüfus artışını teşvik etmek amacıyla atıldığı belirtiliyor. Ayrıca, çocuk okula başlayana kadar annelere kısmi çalışma hakkı tanınması gibi yeni tedbirlerin de gündeme geldiği ifade edildi.

TÜRKİYE’DE DOĞURGANLIK HIZINDA DÜŞÜŞ

Türkiye'de 1965 yılında 7 olan doğurganlık hızının 2023 yılında 1,51'e düşmesi ve bu oranın OECD ülkeleri ortalamasının altına inmesiyle birlikte AK Parti, doğum oranlarını artırmayı öncelikli hedef olarak belirledi. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren MYK toplantısında, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Türkiye'nin nüfus dinamikleri ve doğurganlık haritası üzerine bir sunum yaptı.

EN AZ 3 ÇOCUĞA ASGARİ ÜCRET KADAR DESTEK

Kadın Kolları Başkanlığı’nın doğum hızını artırmaya yönelik önerileri arasında şunlar yer aldı:

DOĞUM PARASINDA GÜNCELLEME TALEBİ

Ayrıca, iki ve üstü çocuğu olan ailelere araç ve konut alımında kademeli olarak vergi indirimleri ve avantajlar sunulması önerildi. Aile ve Gençlik Fonu’nun kapsamının genişletilerek çocuk teşvikleri için de kullanılabilmesi gerektiği belirtildi. Mevcut doğum parasının güncellenmesi talebi de gündeme geldi. Şu anda 1'inci çocuğa 300 TL, 2'nci çocuğa 400 TL, 3 ve üzeri çocuğa 600 TL olarak verilen doğum parasının artırılması gerektiği ifade edildi.