Gezici kütüphaneler deprem bölgesinde

#Güncel Olaylar | İHA
29 Mar 2023 / Çar 15:03

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından deprem bölgelerine tahsis edilen 10 adet gezici kütüphane Malatya’dan deprem bölgelerine uğurlandı.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkıma ve binlerce can kaybına neden oldu. Depremin yaralarının sarılması için sahada çalışmalar sürerken,

Her kesime uygun güncel yaklaşık 3 bin kitap koleksiyonu, zeka oyunları ve oyuncaklar, eğitici ve öğretici amaçlı kullanılmak üzere LCD televizyon, projeksiyon cihazı ve perdesi, DVD oynatıcı, internet bağlantısı bulunan 5 dizüstü bilgisayar, yazıcı ve gezici kütüphane çalışanları için gerekli her türlü araç gereç bulunuyor. Son olarak tahsisleri yapılan gezici kütüphanelerle birlikte bu sayı 76’ya ulaşırken, 7 gezici kütüphane de ulaştırıldığı deprem bölgelerinde hizmet vermeye başladı. Yürüyen sahne tırı ile gezen sinema tırı da binlerce çocuğa hizmet verecek.

Malatya’da 7 gezici kütüphanenin hizmet verdiğini kaydeden Vali Hulusi Şahin, bugün ise kent merkezinden deprem bölgelerine 10 adet gezici kütüphanenin uğurlandığını belirterek Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür etti.