Flaş gelişme! FETÖ elebaşı Fethullah Gülen hayatını kaybetti

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
21 Eki 2024 / Pzt 08:40

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in vefatı haberi gündeme bomba gibi düştü. Herkul internet sitesi tarafından yapılan açıklamada, Fethullah Gülen'in hayatını kaybettiği duyuruldu. İşte detaylar.

FETULLAH GÜLEN'İN VEFATI DUYURULDU

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in, hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybettiği iddia edildi. Herkul internet sitesinin X platformunda yaptığı açıklamada, "Ömrünü İslam'a ve insanlığa hizmet etmeye adayan Fethullah Gülen Hocaefendi, bugün (20 Ekim) vefat etmiştir. Cenaze işlemleriyle ilgili detaylar kamuoyuna daha sonra duyurulacaktır" ifadelerine yer verildi.
 
1999'DAN BERİ PENSİLVANYA'DA YAŞIYORDU
Fethullah Gülen, 1999 yılından beri Amerika Birleşik Devletleri'nin Pensilvanya eyaletinde yaşamaktaydı. Özellikle 15 Temmuz 2016'da Türkiye'de gerçekleşen darbe girişimi ile adı gündeme geldi. Gülen, Türkiye Cumhuriyeti tarafından birçok suçlamayla gündeme geldi.
 
FETULLAH GÜLEN'E YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR
Fethullah Gülen, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini devirmeye teşebbüs", "devletin güvenliği açısından gizli kalması gereken bilgileri casusluk amacıyla elde etme", "Cumhurbaşkanına suikast girişimi", "dolandırıcılık", "resmi belgede sahtecilik", "sınav sorularının çalınması", "usulsüz dinleme", "mal varlığı değerlerini aklama" ve "özel hayatın gizliliğini ihlal" gibi ciddi suçlarla yargılandı.