Fettullah Gülen'in tabutunda dikkat çeken semboller

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
25 Eki 2024 / Cum 14:17

FETÖ lideri Fetullah Gülen, 86 yaşında hayatını kaybetti. Ölümünün ardından yapılan cenaze töreni, tartışmalara neden oldu. Tabutun üzerindeki örtüdeki semboller ise dikkatlerden kaçmadı.

ABD'de yaşayan FETÖ lideri Fetullah Gülen, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin baş müsebbibi olarak kabul edilen isim olarak 86 yaşında vefat etti. Gülen'in ölümü, örgüt içinde derin çatlaklara yol açarken, Türkiye'de büyük bir sevinçle karşılandı.

TEKBİR GETİRMEK YASAKLANDI

Gülen için dün Skyland Baseball Stadyumu'nda düzenlenen cenaze törenine, sadece örgüt üyelerine özel olarak hazırlanan QR kodlarla giriş yapıldı. Törende, Gülen için tekbir getirilmesi yasaklandı.

KARDİNAL ARACI İLE TAŞINDI

Gülen’in cenazesi, Hristiyan kardinallerin taşındığı cenaze aracıyla taşındı. Cenazeye katılan FETÖ üyeleri, kimliklerini gizlemek amacıyla şapka, gözlük ve maske kullanarak dikkat çekti. Törenin yeri ve saati son ana kadar gizli tutuldu; katılımcılara detaylar örgütün WhatsApp grupları aracılığıyla iletildi.

DUALARDAKİ GİZEM

Cenaze ayininde tabutun başında İngilizce dualar edildi. Bu dualar, İncil'den bazı sözleri anımsatırken, Allah yerine Hristiyanlar gibi "Lord" ifadesinin kullanılması dikkat çekti.

HELALLİK ALINMADI

Cenaze töreninde, teröristbaşı için helallik alınmadı. "Nasıl bilirdiniz?" sorusunun sorulmaması ve kılınan cenaze namazından sonra Fatiha okunmaması, organizasyona dair eleştirileri artırdı.

tabutTA DİKKAT ÇEKEN sembolLER

Gülen'in cesedinin bulunduğu tabuttaki simgeler de dikkat çekti. Tabutun üstüne serilen örtüde yıldız simgeleri yer alırken, Yahudilerin 'siyon yıldızı' dediği ve terör devleti İsrail'in bayrağında da bulunan 6 köşeli yıldız sembolü de dikkat çekti.

MÜSLÜMAN MEZARLIĞINA GÖMÜLMEDİ

Gülen, Müslüman mezarlığına gömülmek de nasip olmadı. Teröristbaşının cesedi, ayinin ardından örgütün ABD'de karargah olarak kullandığı Pensilvanya eyaletindeki çiftliğin bahçesine gömüldü.