Eşine Yardım İçin Başladı, Şimdi Ustalara Taş Çıkartıyor

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
15 Eki 2024 / Sal 10:09

Sakarya'nın Karasu ilçesinde yaşayan Esra Tuncer, eşine yardım için başladığı mobilya atölyesinde dört yılın sonunda usta oldu. Kadınların her işi yapabileceğini vurgulayan Tuncer'in başarı hikayesi.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sakarya'DA MOBİLYA USTASI KADIN: Esra Tuncer'İN BAŞARI HİKAYESİ
Sakarya'nın Karasu ilçesine bağlı Darıçayırı Mahallesi'nde yaşayan Esra Tuncer, dört yıl önce mobilyacı olan eşine yardım amacıyla atölyeye adım attı. Üç çocuk annesi olan 43 yaşındaki Tuncer, bu süreçte ustalaşarak mobilya sektöründe kadınların neler başarabileceğini gösterdi.

EŞİNE YARDIM AMACIYLA BAŞLADI, MOBİLYA USTASI OLDU
Esra Tuncer, kapı takmak için başladığı işte, kısa sürede mobilya, kapı ve merdiven imalatı yapabilecek seviyeye geldi. “Eleman olmadığı için dört yıl önce eşime yardım için başladım” diyen Tuncer, eşinin çırak bulamaması üzerine atölyede sürekli çalışmaya başladı ve zamanla mobilya ustalarına taş çıkartır hale geldi. Tuncer, “Kesim makinası, cumbalama ve şarjlı aletleri kullanabiliyorum. Çekmece, dolap yapabiliyor, ahşap merdiven kuruyoruz” şeklinde konuştu.

“KADINLAR HER ŞEYİ YAPABİLİR”
Kadınların gücüne inandığını belirten Tuncer, “Çalışmaktan zarar gelmez. Evde oturup para beklemek yerine güçlerinin yettiği işlerde kendi ihtiyaçlarını karşılasınlar” diyerek tüm kadınları iş hayatına katılmaya teşvik etti.

ÇIRAK BULMA SIKINTISI VE MOBİLYA SEKTÖRÜNDE İŞÇİ AÇIĞI
Tuncer’in eşi İbrahim Tuncer ise çırak bulma zorluklarından bahsederek, “Gençleri yanımıza alıyoruz ama çalışmıyorlar. Cep telefonuyla vakit geçirmek daha çok hoşlarına gidiyor. Eşimden yardım istedim ve dört yılın sonunda usta oldu. Ancak hâlâ çalışacak çocuk bulamıyoruz. Şimdiki nesil sanata değil, paraya bakıyor” ifadelerini kullandı.