Elif Karaaslan kimdir? Kaç yaşında? Neden gündemde? Fotoğrafları

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
05 Eki 2024 / Cmt 15:01

Kadın futbol hakemi Elif Karaarslan, futbolculuktan hakemliğe uzanan kariyeri, genç yaşta kazandığı başarılar ve sosyal medyada dikkat çeken paylaşımlarıyla futbol sahalarının parlayan yıldızı.

ELİF KARAARSLAN KİMDİR?
Son dönemlerde futbol sahalarında daha fazla kadın hakem görmeye başladık. Bunlardan biri de güzelliği ve başarısıyla dikkat çeken elif karaarslan. 9 Temmuz 2000 tarihinde İstanbul'un Kadıköy ilçesinde doğan Karaarslan, alt liglerde hakemlik yapmaktadır. 24 yaşındaki genç hakem, yönettiği maçların yanı sıra sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarla da adından söz ettiriyor.

FUTBOLA NASIL BAŞLADI?
elif karaarslan, futbola olan merakı nedeniyle genç yaşta yeşil sahalara adım attı. İlk olarak Libade Spor Kulübü'nde futbol oynamaya başlayan Karaarslan, daha sonra Bakırköy Gençlikspor ve Beşiktaş kulüplerinde lisanslı olarak forma giydi. Ancak ailesi, Karaarslan'ın futbol oynamasına başlangıçta sıcak bakmadı. Yine de azmi sayesinde ailesini ikna ederek futbolculuk kariyerine devam etti.

SAKATLIK VE KARİYER DEĞİŞİKLİĞİ
16 yaşında Beşiktaş Kadın Futbol Takımı'nda forma giydiği dönemde yaşadığı ön çapraz bağ sakatlığı, futbolculuk kariyerini sonlandırdı. Ancak bu sakatlık, Karaarslan’ın futboldan kopmasına engel olmadı. Sosyal medyada bir yabancı kadın hakemin videosundan etkilenerek hakem olmaya karar verdi.

İLK MAÇI VE HAKEMLİK KARİYERİ
Karaarslan, hakemlik kariyerine 29 Şubat 2020 tarihinde, 2. yardımcı hakem olarak çıktığı maçla başladı. O günden beri alt liglerde maç yönetmeye devam eden Karaarslan, sahadaki performansının yanı sıra sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla da geniş bir takipçi kitlesine ulaştı. Özellikle tribünlerden aldığı tezahüratlarla ün kazanan Karaarslan, Instagram’da 332 bin takipçiye sahip.

SOSYAL MEDYA ETKİSİ VE TAKİPÇİ KİTLESİ
elif karaarslan’ın sosyal medya hesabı, futbolseverler tarafından büyük ilgi görüyor. Futbol kariyeri ve hakemlik yolculuğuna dair yaptığı paylaşımlar, onu sosyal medyada da öne çıkarıyor. Güzel hakem, Instagram'da takipçileriyle futbol tutkusunu ve sahadaki deneyimlerini paylaşarak büyük bir kitleyi etkilemeye devam ediyor.