Dr. İlker Gönen Kimdir? Nerelidir? Ne iş yapar?

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
19 Eki 2024 / Cmt 09:58

Dr. İlker Gönen, Yenidoğan Çetesi skandalında adı geçen ve tutuklanan doktorlardan biridir. İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde uzman çocuk doktoru olarak görev yaparken, yasadışı faaliyetlere katıldığı iddialarıyla dikkat çekmiştir.

DR. İLKER GÖNEN KİMDİR?
Dr. İlker Gönen, “Yenidoğan Çetesi” skandalında adı geçen ve bu olaylar kapsamında tutuklanan doktorlardan biri olarak tanınmıştır. Kamuoyunda ismi çok fazla duyulmamış olmasına rağmen, bu skandalın önemli figürlerinden biri olarak dikkat çekmektedir. Medya organlarında fotoğrafları çok yer almasa da, iddiaların merkezinde yer almasıyla birlikte soruşturmalarla gündeme gelmiştir.

ÇALIŞTIĞI HASTANE VE FAALİYETLERİ
Dr. İlker Gönen, İstanbul’da bulunan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde uzman çocuk doktoru olarak görev yapmaktaydı. Yenidoğan Çetesi'nin yasadışı faaliyetlerine katıldığı iddiaları ile tutuklanan Gönen, bebekleri haksız yere hastaymış gibi göstererek ailelerden para talep ettiği gerekçesiyle yargı süreciyle karşı karşıya kalmıştır.

SKANDALIN ORTAYA ÇIKIŞI VE SORUŞTURMA SÜRECİ
Skandalın ortaya çıkması ile birlikte yürütülen soruşturmalar sonucu, Dr. İlker Gönen'in bu süreçteki rolü daha da netleşmiş ve hukuki süreç devam etmektedir. Yenidoğan Çetesi'ne yönelik iddialar ve suçlamalar çerçevesinde Gönen'in durumu yakından takip edilmektedir.