Discord çöktü mü? Neden girilemiyor? Erişim engeli mi geldi?

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
09 Eki 2024 / Çar 08:10

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Discord sosyal medya platformuna Türkiye'den erişimin engellendiğini duyurdu. Erişim yasağı, çocuk istismarı ve müstehcenlik suçları nedeniyle getirildi.

DISCORD’A TÜRKİYE’DEN ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Discord" isimli sosyal medya platformuna Türkiye'den erişimin engellendiğini açıkladı. Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan karar, çocuk istismarı ve müstehcenlik suçlarına dair yeterli şüphenin bulunması üzerine uygulandı. Bu karar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda 5651 sayılı kanunun 8/1 maddesi gereğince alındı.
 
ÇOCUKLARI VE GENÇLERİ KORUMA ADIMI
Bakan Tunç, gençleri ve çocukları zararlı yayınlardan korumakta kararlı olduklarını belirtti. Sosyal medyada ve internet ortamında yer alan suç teşkil eden içeriklere karşı daha fazla önlem alınacağını vurgulayan Tunç, "Toplumsal yapımızı sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.
 
TOPLUMSAL YAPI VE SUÇLARA KARŞI TEDBİR
Bakanlık, sosyal medya platformlarının hukuki düzenlemelere uymalarını ve özellikle gençlerin zarar görebileceği içeriklerin engellenmesini sağlamak amacıyla daha sıkı denetimler yapacağını belirtti.