Cumhuriyet Haftası'nda İlk Derste Cumhuriyetin Kuruluş Destanı Anlatılacak

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
28 Eki 2024 / Pzt 09:57

Cumhuriyet Haftası kapsamında 28 Ekim'de tüm okullarda ilk derste 'Dersimiz Cumhuriyete Doğru' filmi izletilecek. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzalı genelgeyle, Cumhuriyetin kuruluş destanı öğrencilere aktarılacak. Detaylar için tıklayın!

CUMHURİYET HAFTASI'NDA İLK DERS "DERSİMİZ CUMHURİYETE DOĞRU"
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla yayınlanan genelge doğrultusunda, 28 Ekim günü Cumhuriyet Haftası kapsamında tüm okullarda ilk derste, Cumhuriyetin kuruluş destanını anlatan "Dersimiz Cumhuriyete Doğru" isimli film öğrencilere izletilecek. Bu film, Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan ve Cumhuriyetin kuruluş sürecini konu alan "Cumhuriyete Doğru" tiyatro oyununun sinematografik bir uyarlaması olarak sunulacak.

MİLLÎ BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
Genelgede, Cumhuriyetin 101. yılına girerken, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda millî birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapıldı. Resmî yazıda, bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin her zamankinden daha güçlü bir bağlılıkla öğrencilere aktarılması gerektiği belirtildi.

29 EKİM'İN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Genelgede ayrıca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın önemine dikkat çekilerek, bu özel günün şehit yakınları ve gazilerin katılımıyla kutlanmasının önemi vurgulandı. Tüm okulların Türk bayrakları ile donatılması ve öğrencilere vatanseverlik bilincinin kazandırılmasına yönelik etkinliklerin düzenlenmesi istendi.

FİLMİN HEDEFİ: TARİHİ BİLİNÇ OLUŞTURMAK
Cumhuriyetin 101. yıl dönümünde izletilecek olan "Dersimiz Cumhuriyete Doğru" filmi, genç kuşaklara Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bağımsızlık mücadelesini tanıtmayı amaçlıyor. Cumhuriyetimizin mirası ve vatanseverliğimizin ilham kaynağı olan bu tarihî süreç, sinematografik bir dille öğrencilere aktarılacak.

CUMHURİYET HAFTASI 28 EKİM - 1 KASIM ARASINDA KUTLANACAK
Genelgeye göre, 28 Ekim-1 Kasım haftası Cumhuriyet Haftası olarak değerlendirilecek. Bu süreçte, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okul ve kurumlarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Cumhuriyet Haftası'nın ilk dersinde, öğrencilere Cumhuriyetin önemini hatırlatan bu özel film izletilecek.