Cem Garipoğlu’nun Mezarı Ne Zaman Açılacak?

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
28 Eyl 2024 / Cmt 00:20

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun mezarı, 3 Ekim 2024 Perşembe günü açılacak. Karabulut ailesi, Garipoğlu’nun mezarındaki kişinin o olmadığını iddia ediyor.

2009 yılında canice öldürülen Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun mezarının açılacağı tarih belli oldu. Garipoğlu'nun 2014 yılında Silivri Cezaevi’nde intihar ettiği biliniyor, ancak Karabulut ailesi bu ölümle ilgili şüphelerini dile getirmiş ve mezardaki kişinin Cem Garipoğlu olmadığını öne sürmüştü. Bunun üzerine aile, fethi kabir talebinde bulunmuştu.

Karabulut ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir, daha önce kamuoyuna yaptığı açıklamalarda mezarın açılmasına yönelik bir karar alındığını duyurmuştu. Sosyal medya üzerinden yaptığı son açıklamaya göre, Cem Garipoğlu’nun mezarının 3 Ekim 2024 Perşembe günü saat 11:00'da açılacağı bildirildi. Bu işlem sırasında DNA örnekleri alınarak, mezardaki kişinin gerçekten Cem Garipoğlu olup olmadığı kesin olarak belirlenecek.

Avukat Rezan Epözdemir, açıklamasında, "Onlarca gazeteci ve basın mensubu arkadaşımız arıyor ve soruyor. Lüzumu üzerine açıklama yapma zarureti hasıl oldu. Cem Garipoğlu'nun fethi kabir işlemi 3 Ekim 2024 Perşembe günü saat 11:00'da gerçekleştirilecektir. Gereği kamuoyunun bilgilerine sunulur," ifadelerini kullandı.