Cem Garipoğlu yaşıyor mu? Adli Tıp Raporu açıklandı

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
08 Eki 2024 / Sal 14:07

Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı ve yapılan DNA incelemeleri sonucunda cesedin ailesiyle uyumlu olduğu belirlendi. Garipoğlu'nun ölmediği iddiaları çürütüldü.

İSTANBUL'DA 15 YILLIK CİNAYETTE YENİ GELİŞME
İstanbul'da 15 yıl önce işlenen Münevver Karabulut cinayetinin faili olarak cezaevine giren ve 2014 yılında intihar eden cem garipoğlu'nun mezarı, ölmediği iddiaları üzerine yeniden açıldı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı ve Karabulut ailesinin talebiyle 3 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen feth-i kabir işleminde, mezardan alınan örnekler üzerinde DNA incelemesi yapıldı.

DNA İNCELEMESİ SONUÇLARI AÇIKLANDI
Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi tarafından yapılan incelemelerde, mezardan çıkarılan kemik, diş ve diğer örnekler üzerinde detaylı DNA analizi gerçekleştirildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin, cem garipoğlu'nun annesi Tülay Makbule ve babası Mehmet Nida ile birebir uyumlu olduğu açıklandı.

CEM GARİPOĞLU'NUN ÖLMEDİĞİ İDDİALARI ÇÜRÜTÜLDÜ
Yapılan incelemeler neticesinde, 2014 yılında cezaevinde intihar eden ve otopsisi yapılan kişinin cem garipoğlu olduğu doğrulandı. Bu sonuçlar, Garipoğlu'nun ölmediğine dair ortaya atılan iddiaları çürüttü.

KARABULUT AİLESİNİN TALEBİ ÜZERİNE MEZAR AÇILDI
Münevver Karabulut’un ailesinin, Garipoğlu’nun ölmediğine dair şüpheleri üzerine başlatılan bu süreç, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldü. Adli süreç sonrasında mezardan çıkarılan örnekler, Garipoğlu’nun ailesi ile karşılaştırıldı ve tam bir uyum tespit edildi.

ADLİ TIP RAPORUNDA NET BULGULAR
Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan açıklamada, mezardan çıkarılan tüm örneklerin cem garipoğlu’nun DNA profili ile tamamen örtüştüğü belirtildi. Bu tespitler, Garipoğlu’nun intihar ettiğine dair raporları bir kez daha doğruladı.