Bayram tatilinin ilk 2 gününde 16 kişi hayatını kaybetti

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
17 Haz 2024 / Pzt 08:50

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin 2. günü olan 16 Haziran 2024 Pazar gününe ilişkin trafik kazalarıyla ilgili endişe verici veriler paylaştı.

 

Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerinin vatandaşların güvenliği için büyük bir hassasiyetle denetimleri sürdürdüğünü belirten Bakan Yerlikaya, şu bilgileri aktardı:

Gün boyunca meydana gelen trafik kazalarında 726 olay yaşandı. Bu kazalarda maalesef 11 kişi hayatını kaybetti, 1.295 kişi ise yaralandı. Trafik ekipleri toplamda 289.700 aracı denetledi. Bu denetimler kapsamında 18.889 araç hız ve radar işlemine tabi tutulurken, 17.227 araç üzerinde diğer çeşitli işlemler gerçekleştirildi.

Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 2 gününde (Cumartesi ve Pazar) toplamda 16 kişinin hayatını kaybettiğini, 2.716 kişinin ise yaralandığını belirtti. Ayrıca, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Bakan Yerlikaya ayrıca, sürücüleri aşırı hız yapmamaları konusunda uyardı ve araçlarda emniyet kemeri kullanımının önemini vurguladı. Yolculukların sevdiklerimize kavuşmak için yapıldığını, bu nedenle trafik kurallarına uymamız gerektiğini dile getirdi.

Trafik kazalarının önlenmesi ve güvenli bir bayram tatili geçirilmesi adına vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği mesajı verildi.