Adnan Oktar'ın 2 Milyar Liralık Serveti Devlete Geçti

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
26 Eki 2024 / Cmt 11:31

Adnan Oktar’ın kurduğu silahlı suç örgütünün en az 2 milyar lira olduğu belirtilen servetinin devlete geçme süreci tamamlandı. Yargıtay, Oktar'a verilen 8 bin 463 yıl 4 aylık hapis cezasını onadı. Lüks daireler, villalar ve otomobiller Hazine'ye geçti.

Adnan Oktar'IN MALLARI DEVLETE GEÇTİ

Adnan Oktar'ın kurduğu silahlı suç örgütünün en az 2 milyar lira olduğu düşünülen mal varlığı, yaşanan süreçlerin ardından Hazine'ye devredildi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Temmuz ayında tamamladığı temyiz incelemesinde Adnan Oktar'a, suç örgütü kurma ve yönetme, cinsel istismar, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma gibi suçlardan toplam 8 bin 463 yıl 4 aylık hapis cezası verdi.

61 LÜKS DAİRE VE 17 VİLLA HAZİNEYE GEÇTİ

Mahkeme kararıyla Adnan Oktar örgütü üyelerinin kullanımındaki 61 lüks daire ve 17 villa da Hazine'ye devredilen mallar arasında yer aldı. Operasyonlar sonucunda milyon dolar değerindeki nakit paralar da ele geçirilmişti.

EN AZ 2 MİLYAR LİRA DEVLETE GEÇTİ

BYuzuTv'den alınan bilgilere göre; Adnan Oktar'ın silahlı suç örgütünün en az 2 milyar lira olduğu belirtilen mal varlığı, yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından devlete geçti. Mahkeme kararıyla birlikte örgütün kontrolündeki tüm mal varlığı Hazine'ye aktarıldı.

1 MİLYAR DOLARLIK SERVETİ YÖNETMİŞTİ

Adnan Oktar’a yönelik soruşturma sürecinde MASAK'ın raporlarına göre, Oktar'ın toplam servetinin 200 milyon dolar olduğu ifade edildi. Mali polis ise banka kayıtları, tapular ve iş yerleri üzerinden yaptığı değerlendirmelerde, Oktar’ın 1 milyar dolarlık bir serveti yönettiğini ortaya çıkarmıştı. Mahkeme sorgusunda ise Oktar, aylık 3 bin 500 lira geliri olduğunu iddia etmişti.