28 Ekim Pazartesi Okullar Yarım Gün Tatil mi? 29 Ekim Resmi Tatil Detayları

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
25 Eki 2024 / Cum 10:06

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okullar ve kamu kurumları tatil olacak. 28 Ekim Pazartesi günü ise okullar yarım gün tatil olacak. İşte detaylar...

28 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR YARIM GÜN MÜ?
28 Ekim Pazartesi günü okulların tatil durumu, öğrenciler ve veliler tarafından merakla araştırılıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ülke genelinde resmi tatil uygulanacak. Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre, 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren tatil başlıyor ve 29 Ekim Salı günü de devam ediyor. Bu kapsamda, okullar 28 Ekim'de yarım gün tatil olacak.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESMİ TATİL
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet rejimini ilan etmesinin anısına her yıl 29 Ekim, Cumhuriyet Bayramı olarak coşkuyla kutlanıyor. 2024 yılında 29 Ekim Salı gününe denk geliyor ve resmi tatil günü olarak kabul ediliyor. Bu nedenle, kamu kurumları, bankalar, nüfus müdürlükleri, ve noterler kapalı olacak.

ÖZEL SEKTÖRDE TATİL DURUMU
28 Ekim’de özel sektör çalışanları yarım gün çalışırken, 29 Ekim’de tam gün tatil yapacaklar. Çalışanlar, bu günlerde ek mesai ücreti alabilecek.

ÜNİVERSİTELERDE 28 EKİM TATİL DURUMU
Üniversitelerde de 28 Ekim yarım gün tatil olarak belirlenmiştir. Ancak ders programları, okulların sabah ve akşam ders saatlerine göre değişiklik gösterebilir. Bu sebeple, öğrencilerin üniversitelerinin ders programlarını kontrol etmeleri önerilmektedir.