#Ekonomi | İHA
07 Eki 2019 / Pzt 10:43
Üç genç mühendisin Siemens Türkiyede görev yaparken projelendirdiği mobil sağlık girişimi Albert Health, Next47den yatırım alan Türkiyedeki ilk start-up oldu.
Genç mühendisler Serdar Gemici, Serhat Uzun ve Ensar Güneşdoğdunun Siemens Türkiyede çalıştıkları sırada projelendirdiği mobil sağlık uygulaması, Siemensin global girişim kolu Next47den destek alarak hayata geçirildi.
Siemensin global girişim destekleme programı Next47, dünyayı daha iyi bir yere dönüştürmeye ve hayatı kolaylaştırmaya yardımcı olacak yenilikçi fikirleri desteklemeye devam ediyor. Siemens tarafından kurulan Next47, hayatı ve çalışma şekillerini değiştirecek girişimleri ortaya çıkarmayı ve onlara yatırım yapmayı amaçlıyor. Siemens çalışanları, Next47 Girişim Hızlandırma Programına başvurarak, yenilikçi fikirlerini geliştirmek ve pazara sunmak için uygun bir çalışma ortamına, mentorluk desteğine ve finansman olanaklarına kavuşabiliyor. Next47, kendisi de bir start-up olarak doğan Siemens AGnin kuruluş yılı 1847ye atıfta bulunuyor.
Siemens Türkiyede görev yaparken, projelerini geliştirme ve pazara sunma hedefiyle Next47 Girişim Hızlandırma Programına başvuran genç mühendisler Serdar Gemici, Serhat Uzun ve Ensar Güneşdoğdunun hayata geçirdiği sesli mobil sağlık asistanı Albert Health, Siemensin girişimcilik programı Next47den yatırım alan Türkiyedeki ilk start-up oldu. Albert Health, aynı zamanda Pariste gerçekleşen Techstars programında da başarı kazanarak 1 milyon TLlik yatırım aldı.
Sağlık takibi yapmak için kullanıcı dostu uygulama
Albert Health ile sağlık takibi yapmak oldukça kolay. Uygulama indirildikten sonra kayıt olmadan hemen kullanmak mümkün. Albert, düzenli kullanılan ilaçlar için hatırlatmalar yapıp, tansiyon, şeker, nabız değerlerini kaydediyor. Bu sayede sağlık ölçümleri kayıt altında tutuluyor ve sağlık takibi yapmak kolaylaşıyor.
Albert Healthin, Yapay Zeka tabanlı algoritmalarıyla kronik hastaların hayatına değer kattığına dikkat çeken Serdar Gemici, Hastalar, Albert ile konuşarak tedavileriyle ilgili günlük notlar tutabiliyor, ilaç hatırlatması kurabiliyor, sağlık ölçümlerini kaydedebiliyor ve tüm sağlık verilerini bir yakını ya da doktoruyla paylaşabiliyor. Ameliyat sonrası hastaların rehabilitasyon sürecini iyileştirmek amacıyla da kullanılabilen Albert ile Avrupada ve Türkiyede son yıllarda hızla gelişen yaşlı bakım merkezi pazarını hedefliyoruz diyor. Gemici, Albertın üç yıl içinde İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde hizmet veren, Avrupada 500 bin günlük aktif kullanıcısı olan bir sağlık platformu olmasını hedeflediklerinin de altını çiziyor.
Kronik hastaların ilaçlarını zamanında ve doğru dozda almalarına yardımcı olan yapay zeka tabanlı mobil uygulama Albert Health, gündelik hayatı kolaylaştırırken tedavilerin doğru yönetilmesini sağlıyor. Sesli komut özelliği sayesinde konuşarak iletişim kurmanın mümkün olduğu Albert, istenildiği takdirde sağlık bilgilerini hasta yakınları ve doktorlarla da paylaşıyor. Albert Sesli Sağlık Asistanı mobil uygulaması Google Play Store ve App Storedan ücretsiz olarak indirilebiliyor.