Moto kuryeler merakla bekliyordu Bakan Şimşek açıkladı! Kuryelere yeni vergi var mı?

#Ekonomi | Haber Merkezi
22 Haz 2024 / Cmt 18:09

Hazine ve Maliye Bakanı Mahmet Şimşek özellikle moto kuryelerin merakla beklediği düzenlemeyle ilgili paylaşımda bulundu. Bakan Şimşek kuryeler basit usulde vergilendirileceğini belirtti.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, moto kurye ve garsonların bahşiş gelirleriyle ilgili yeni vergi düzenlemelerini açıkladı. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, moto kuryelerin ticari kazançlarının basit usulde vergilendirileceğini ve garsonların bahşiş gelirlerinin normal ücret geliriyle ilişkilendirilmeyeceğini duyurdu.

"KURYELERE YENi VERGİ YOK"

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,Motokurye gelirlerine, garsonların bahşişine yeni vergi yok, muafiyet getiriyoruz. Motokurye faaliyetleriyle bahşiş gelirlerinin vergilendirilmesini kolaylaştırıyoruz. Düzenleme ile motokurye faaliyetlerinden doğan ticari kazançlar basit usulde vergilendirilecek, bahşiş gelirleri normal ücret geliriyle ilişkilendirilmeyecek ve hizmet bedelinden ayrı gösterilerek KDV’ye tabi olmayacak" ifadelerini kullandı.