Mehmet Şimşek'in neden Mercedes'e bindiği açıklandı

#Ekonomi | Haber Merkezi
25 Haz 2024 / Sal 19:03

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sözcü gazetesinin 'Bakan Bey, 16 milyonluk lüks Mercedes'e biniyor ekibi de çift maaş alıyor' başlıklı haberine yanıt verdi. Bakanlık, gazetenin iddialarının ciddiyetten uzak olduğunu belirterek, vatandaşları yanıltmaya yönelik sansasyonel başlıklara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Sözcü gazetesinin haberinin siyasi kaygılarla kurgulanmış bir yanıltmaca olduğu ifade edildi. Açıklamada, "Sayın Bakanımız ve bürokratlarını hedef alan bu başlık; bilgi ya da haber değildir, ciddiyetten uzak, siyasi kaygılarla kurgulanmış bir yanıltmacadır" denildi.

Üst Düzey Görevliler Güvenlik Sebebiyle Zırhlı Araç Kullanıyor

Açıklamada, devletin en üst makamlarının güvenlik gerekçesiyle zırhlı araç kullandığı belirtildi. Tasarruf tedbirleri genelgesinde bakanların makam araçlarının güvenlik nedeniyle kapsam dışında tutulduğu ifade edildi: "Devletimizin sadece en üst makamları 'güvenlik gerekçesi' ile zırhlı araçlara binmektedir. Tasarruf genelgesinde en üst düzey devlet personeli yani bakanlarımızın makam araçları bahse konu zorunlu nedenlerden dolayı kapsam dışında tutulmuştur."

Çifte Maaş Konusuna Açıklık Getirildi

Bakanlık, gazetenin "Çifte Maaş" iddialarına da yanıt verdi. Bu durumun çifte görev ve sorumluluk kaynaklı olduğunu belirtti: "Çifte Maaş' dediği durum; Çifte Sorumluluk, Çifte Görev kaynaklıdır."

Ücretlere Tavan Getirilecek

Açıklamada ayrıca, kamu iktisadi teşebbüslerine atanan üst düzey bürokratların aldıkları ücretlere yakında tavan getirileceği de hatırlatıldı: "Bu önemli görev ve sorumluluğun karşılığında tek bir yerden aldıkları ücretlere ise yakında kanunla tavan getirileceği hususu daha önce tarafımızdan kamuoyuna duyuruldu."

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşların doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamayı yaparak, Sözcü gazetesinin haberi hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.