Emeklilik Sistemi Değişiyor Mu? Bakan Işıkhan'dan Açıklama

#Ekonomi | Haber Merkezi
21 Eki 2024 / Pzt 13:22

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik sistemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2024-2025 emeklilik farkları ve yenidoğan skandalıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

BAKAN VEDAT IŞIKHAN'DAN EMEKLİLİK SİSTEMİ AÇIKLAMASI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik sistemi ve yenidoğan skandalına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, 2024-2025 emekli maaş farkları hakkında bilgi verirken, "emeklilik sistemiyle çok fazla oynamayı düşünmüyoruz." dedi. Ayrıca, yenidoğan skandalına karışan hastanelerin sözleşmelerinin feshedildiğini ve ödemelerin durdurulduğunu belirtti.

YENİDOĞAN SKANDALI NEDİR?
Bakan Işıkhan, yenidoğan bebek çetesi ile ilgili olarak sürecin savcılıktan gelen talep üzerine başlatıldığını ve denetimlerin sürdüğünü açıkladı. İki hastane için Medilife Bağcılar ve Şafak Hastanesi ile sözleşmelerin feshedildiğini, ödemelerin durdurulduğunu ve geçmiş dönem alacaklarına bloke konulduğunu belirtti.

DENETİMLER AYLAR ÖNCESİNDE BAŞLADI
Işıkhan, "Cimer başvurusu ile birlikte 2023'te süreci başlattık. Hastanelerdeki incelemelerimiz aylar öncesinde başladı." diyerek denetimlerin kapsamlı bir şekilde sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, kamu zararına sebep olan reçetelerin ve tedavi yöntemlerinin detaylı olarak incelendiğini vurguladı.

2024-2025 EMEKLİ MAAŞ FARKLARI DÜZENLEMESİ GÜNDEMDE Mİ?
2024 ve 2025 emeklilik farkları hakkında açıklama yapan Işıkhan, "Enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde bu tür konular gündeme gelebiliyor. Ancak emeklilik sistemi ile çok fazla oynamayı düşünmüyoruz. Daha önce de bu tür durumlarla karşılaştık." ifadelerini kullandı.

ÇALIŞANLARIMIZA İHTİYACIMIZ VAR
Bakan Işıkhan, Türkiye’nin ekonomik kalkınması için çalışanların üretkenliğine vurgu yaparak, "Çalışanlarımızın daha çok üretimine ve çalışmasına ihtiyacımız var." dedi.