Ekmeğe zam sinyali! Bu şekilde muhafaza etmek zor

#Ekonomi | Haber Merkezi
10 Eki 2024 / Per 18:38

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarında bu ay değişiklik olmayacağını ancak artan maliyetlerin fırıncı esnafını zorladığını belirtti. Gelecekte fiyat artışları kaçınılmaz olabilir.

MALİYET ARTIŞLARI FIRINCILARI ZORLUYOR
Türkiye fırıncılar federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarıyla ilgili tartışmalara netlik kazandırdı. Bu ay ekmek fiyatında bir değişiklik olmayacağını açıklayan Balcı, ancak un ve diğer girdilerdeki artışların fırıncı esnafını zorladığını belirtti.

EKMEĞİN KİLOGRAM FİYATINI KORUMAK ZORLAŞIYOR
Balcı, bu yılki buğday hasadının miktar olarak yüksek olmasına rağmen bazı bölgelerde kalite sorunlarının yaşandığını ve bunun fiyatlara yansıyabileceğini ifade etti. "Bugün ekmeğin kilogram fiyatı 50 liraysa, bu fiyatı uzun süre muhafaza etmek zor olacak," dedi.

FIRINCILARIN ÖZVERİSİ SÜRÜYOR
Balcı, artan maliyetler karşısında fırıncıların bugüne kadar özveri gösterdiğini ve bu ay içinde ekmeğin kilogram fiyatında bir değişiklik olmayacağını belirtti. Ancak ilerleyen süreçte maliyetlerin daha da artması durumunda, fiyatlarda artışın kaçınılmaz olduğunu vurguladı.