Asgari Ücret Zammında Öne Çıkan Oran Belli Oldu

#Ekonomi | Haber Merkezi
18 Eyl 2024 / Çar 13:01

2025 yılı için asgari ücret zammında öne çıkan oran belli oldu. Ekonomi yönetiminden gelen mesajlar ve güncellenen enflasyon tahminleri, asgari ücrete son kez büyük bir artış yapılacağı yönünde ipuçları veriyor. İşte 2025 asgari ücret zammında konuşulan oranlar ve beklentiler.

2025 yılı için asgari ücretin belirlenmesine aylar kala, milyonlarca kişi yeni maaşlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Ekonomi yönetiminden gelen son mesajlar, asgari ücrete yapılacak zammın oranı hakkında önemli ipuçları veriyor. Asgari ücrete son kez yüksek bir oranla zam yapılması bekleniyor.

Orta Vadeli Program'da yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 33'ten yüzde 41,5'e revize edildi ve bu değişiklik asgari ücret zammı üzerinde etkili olacak. Asgari ücret tespit komisyonunun Aralık ayında toplanması planlanırken, milyonlarca kişi enflasyonun üzerinde bir artış beklentisi içinde. Hükümet, çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğini belirtiyor, bu nedenle yeni asgari ücretin enflasyon oranının üzerinde bir artışla belirlenmesi öngörülüyor.

Enflasyonun yıl sonunda yüzde 41,5 olması beklenirken, 2025 yılı için hedeflenen enflasyon oranı yüzde 17,5. Bu veriler ve ekonomi yönetiminin mesajları doğrultusunda, asgari ücrete büyük bir artış yapılması öngörülüyor. Yapılacak zammın, enflasyon oranına yakın seviyelerde olacağı ve asgari ücretin 24 bin lira seviyesine yükselebileceği belirtiliyor. Eğer yüzde 50 oranında bir artış yapılırsa, asgari ücret 25 bin liranın üzerine çıkacak. Orta Vadeli Programdaki hedefler tutarsa, 2025’ten sonraki artışların yüzde 20'yi geçmeyeceği öngörülüyor.

Kaynak: MyNet