Asgari ücret için 2 farklı açıklama!

#Ekonomi | Haber Merkezi
21 Eki 2024 / Pzt 14:46

2025 yılı asgari ücret zammı için beklentiler artarken, Bakanlar Mehmet Fatih Kacır ve Vedat Işıkhan'dan kritik açıklamalar geldi. Asgari ücret zammı Aralık ayında belirlenecek.

Milyonlarca çalışan, 2025 yılı asgari ücret zammını merakla bekliyor. Yıl sonu yaklaştıkça, enflasyon oranları üzerinden yapılan tahminler de artıyor. 2024 yılında ara zam yapılmayan asgari ücret için 2025'te uygulanacak zam oranı büyük bir beklenti yaratmış durumda. Hükümet yetkilileri ise iki önemli açıklama yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bir TV programında yaptığı açıklamada, asgari ücretin gündeme getirilmesinin bile enflasyona yol açabileceğini belirtti. Kacır, "Yıl sonu itibarıyla hem gerçekleşen enflasyon hem de öngörülen enflasyon dikkate alınarak işçi ve işveren temsilcileri bir araya gelecek. Ortak akıl ile en uygun kararın alınacağını düşünüyorum" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, asgari ücretin ekonominin genel istikrarına zarar vermeyecek bir düzeyde belirleneceğini vurguladı. Işıkhan, "Asgari ücretin belirlenmesi için Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak ve süreç başlayacak. İşçi ve işvereni memnun edecek bir rakam üzerinde anlaşılacaktır" ifadelerini kullandı.