%50 Devlet Desteğiyle Düşük Gelirli Vatandaşlara Ev Fırsatı

#Ekonomi | Haber Merkezi
20 Eyl 2024 / Cum 11:52

Düşük gelirli vatandaşlara ev sahibi olma fırsatı! Yenilenen Konut Hesabı programıyla %50'ye varan devlet desteği geliyor. Detayları öğrenin!

Hükümet, toplumu tasarrufa teşvik etmek ve bireysel konut edinimini artırmak amacıyla konut hesabı programını yeniden düzenliyor. Bu yenilik, düşük gelirli vatandaşların ev sahibi olmasına olanak sağlayacak şekilde tasarlanmış. bireysel emeklilik Sistemi’ne benzer bir model sunulan bu programda, hesap açılışından itibaren vatandaşlar düzenli aralıklarla ödemeler yapacak ve bu birikimlere %50'ye varan devlet desteği verilecek. konut hesabı, sadece bir kişi için ve bir kez açılabilecek. Ayrıca, 18 yaş altındaki bireyler için hesap açılması mümkün olmayacak.

Yapılan düzenlemelerle, önceki sistemdeki aylık ve 3 aylık ödeme zorunluluğu ortadan kaldırılıyor, vatandaşlar ödemelerini diledikleri aralıklarla yapabilecek. Ancak yılda en az 4 ödeme yapılması şart koşuluyor.

devlet desteğiyle ev sahibi olmak isteyenler, en az 3 yıl boyunca konut hesabı’nda birikim yaparak %50 devlet katkısından faydalanabilecekler. İsteyen vatandaşlar, devlet katkısından vazgeçip yatırdıkları parayı geri alabilecekler. Ayrıca hesaplarda yalnızca Türk Lirası (TL) kullanılacak, döviz veya altın birikimi yapılamayacak. Projenin ilk olarak kamu bankalarında başlaması, ardından diğer bankaların da katılımıyla genişlemesi planlanıyor.

Bu yenilenen sistemin, düşük gelirli ailelerin ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmesine önemli bir katkı sağlayacağı düşünülüyor. Programın yürürlüğe girmesi, yıl sonuna kadar Resmi Gazete’de yayımlanarak resmileşecek.