1 Milyon Abone Daha Fazla Fatura Ödeyecek

#Ekonomi | Haber Merkezi
23 Eyl 2024 / Pzt 19:08

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz faturalarında gelire dayalı yeni düzenlemeyi duyurdu. 2025'te yürürlüğe girecek sistem 1 milyon aboneyi etkileyecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz faturalarında yapılacak yeni düzenlemeleri canlı yayında duyurdu. Gelire dayalı yeni faturalandırma sistemi ile özellikle yüksek tüketim grubunda yer alan abonelerin faturaları artacak. Yaklaşık 1 milyon aboneyi etkilemesi beklenen bu yeni düzenleme, 2025 yılında hayata geçirilecek. Bayraktar, mevcut faturalama sisteminin yerini, tüketim miktarına göre maliyet esaslı bir faturalama modeline bırakacağını belirtti.

Habertürk TV'de açıklamalarda bulunan Bayraktar, enerji sektöründe mevcut desteklerin devam edeceğini ancak ilerleyen dönemde daha adil bir sisteme geçileceğini ifade etti. "Çok tüketen, maliyetine katlanacak" diyen Bakan, enflasyonla mücadele kapsamında da çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Bu düzenleme ile, gelir seviyesine ve tüketim miktarına bağlı olarak faturaların artacağı bir döneme girileceğinin altını çizdi.

Bayraktar ayrıca Sakarya Gaz Sahası'nda elde edilen başarının uluslararası düzeyde ilgi gördüğünü belirterek, birçok yabancı petrol ve doğalgaz şirketinin bu sahaya ortak olmak istediğini açıkladı. Gazın karaya ulaştırılmasının rekor sürede tamamlandığını belirten Bayraktar, Türkiye'nin enerji kaynakları açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladı.