İsrail'in Suikastı Sonrası Ahmedinejad'dan Şok İddia

#Dünya | Haber Merkezi
30 Eyl 2024 / Pzt 19:24

İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürmesinin ardından eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail'e karşı kurulan birimin başındaki kişinin MOSSAD ajanı olduğunu iddia etti. Casus iddiaları İran'da gündemi sarstı.

İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı suikastla öldürmesinin yankıları sürerken, İran'ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'dan dikkat çekici bir iddia geldi. Ahmedinejad, "İsrail'e karşı koyma birimi kurduk, başındaki kişi MOSSAD ajanı çıktı." diyerek, ülkedeki casus iddialarına dair çarpıcı bir açıklama yaptı.
Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten beri devam eden çatışmalar sırasında, İsrail ordusu 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentleri ve Bekaa ile Baalbek bölgelerine birçok hava saldırısı düzenledi. 17 Eylül'de Hizbullah'ın iletişim cihazlarının patlatılmasından sonra, 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1052 kişi hayatını kaybetti. Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'ta düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldü.
Hizbullah, İsrail'e roket ve füzelerle karşılık vererek tepkisini gösteriyor. Bu saldırılar, çoğunlukla İsrail ordusu üslerini hedef alsa da, büyük hasar rapor edilmedi. İsrail bombardımanı nedeniyle 150 bine yakın kişi yerinden oldu; Beyrut ve kuzeye göç dalgası sürerken, on binlerce kişinin Suriye'ye gittiği bildirildi.