Zeynep Nas Sarıkaya'nın Hayat Mücadelesi Sürüyor

#Bursa | İHA
12 Eki 2024 / Cmt 10:27

Bursa'da 18 yaşındaki ehliyetsiz sürücünün çarptığı 16 yaşındaki Zeynep Nas Sarıkaya ağır yaralandı. Sürücünün serbest bırakılması, hastane önünde bekleyen ailenin tepkisine yol açtı. Baba Yetkin Sarıkaya, adalet arayışında olduğunu söyledi.

BURSA'DA 18 YAŞINDAKİ EHLİYETSİZ SÜRÜCÜNÜN ÇARPTIĞI GENÇ KIZ HAYAT MÜCADELESİ VERİYOR
Bursa'nın Nilüfer ilçesinde 16 yaşındaki Zeynep Nas Sarıkaya, karşıya geçmek istediği sırada 18 yaşındaki ehliyetsiz sürücü Efe Ş.'nin kullandığı pick-up aracın çarpması sonucu ağır yaralandı. Genç kız, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

SÜRÜCÜ KAÇTI, DAHA SONRA TESLİM OLDU
Kaza sonrasında Efe Ş., olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ve Zeynep Nas Sarıkaya ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kaçan sürücü bir süre sonra polise teslim oldu.

SERBEST BIRAKILMA KARARINA TEPKİ
Savcılık kararıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Efe Ş., Sarıkaya ailesini derinden üzdü. Hastane önünde umutla bekleyen aile, serbest bırakılma kararına tepki gösterdi. Acılı baba Yetkin Sarıkaya, "Biz çocuğumuzun derdiyle mi uğraşacağız, bunlarla mı mücadele edeceğiz" diyerek tepkisini dile getirdi.

BABANIN İSYANI: 'KIZIM HAYAT MÜCADELESİ VERİYOR'
Zeynep Nas Sarıkaya'nın babası Yetkin Sarıkaya, kızının üniversite sınavlarına hazırlandığını ve olayın ardından büyük bir acı yaşadıklarını söyledi. Baba Sarıkaya, "Kızım yeşil ışıkta karşıya geçerken ehliyetsiz bir sürücü çarptı. Kızım iki gündür yoğun bakımda. Ehliyetsiz olan sürücünün serbest kaldığını duyduk, daha da perişan olduk," dedi.

HASTANE ÖNÜNDE BEKLEYEN AİLENİN GÖZYAŞLARI
Zeynep Nas Sarıkaya'nın arkadaşları ve yakınları da hastane önünde bekleyişlerini sürdürüyor. Acılı baba ve hastane bahçesindeki bekleyiş kameralara yansıdı.