Papa Franciscus Bursa’ya gelecek

#Bursa | Haber Merkezi
29 Haz 2024 / Cmt 09:43

Vatikan - Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, gelecek yıl Türkiye'yi ziyaret ederek Bursa İznik'e gitme isteğini dile getirdi.

 

Vatikan'dan yapılan açıklamaya göre, Papa Franciscus, Roma'da yarın kutlanacak Aziz Petrus ve Aziz Pavlus dini bayramı dolayısıyla bu sabah Fener Rum Patrikhanesi'nden bir heyeti kabul etti. Kabul sırasında konuşan Papa, gelecek yıl Birinci İznik Konsili'nin 1700. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, İznik'e gitme arzusunu ifade etti. Papa Franciscus, "Bu, yapmayı kalpten istediğim bir seyahat," dedi.

Birinci İznik Konsili, Roma İmparatoru I. Konstantinos'un çağrısıyla Hristiyanlıkta kiliseye bağlı bütün piskoposların katılımıyla 325 yılında düzenlenmişti. Hristiyanlık tarihi açısından büyük önem taşıyan konsilde önemli dini konular tartışılıp karara bağlanmıştı.

Papa Franciscus, daha önce 2014 yılında Türkiye'yi ziyaret etmişti. Papa Franciscus dışında, 2006'da Papa 16. Benediktus, 1979'da Papa 2. Ioannes Pavlus ve 1967'de Papa 6. Pavlus da Türkiye'ye ziyaretlerde bulunmuşlardı.

Papa'nın gelecek yıl planladığı Türkiye ziyareti, Hristiyanlık ve Katolik dünyasında büyük ilgiyle bekleniyor.