Köfteye domuz eti katan firma belli oldu

#Bursa | Haber Merkezi
09 Eki 2024 / Çar 17:33

Tarım ve Orman Bakanlığı denetimlerinde, Köfteci Yusuf'un iki şubesinden alınan numunelerde domuz eti bulunduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü. Mahkeme kararı nedeniyle firmanın adı açıklanamadı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde, ünlü köfte zinciri Köfteci Yusuf'a ait iki şubeden alınan numunelerde domuz eti tespit edildiği iddia edildi. Şubat ve Mart aylarında yapılan analizlerde, Köfteci Yusuf'tan alınan dana eti döneri ve pişmiş köfte numunelerinde domuz eti bulunduğu belirtildi. Ancak firmanın, isminin açıklanmasını engellemek amacıyla mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldığı öne sürüldü.

FİRMANIN ADI AÇIKLANAMADI
Sosyal medyada geniş yankı bulan iddialara göre, Köfteci Yusuf’un numunelerinden domuz eti tespit edilmesine rağmen firmanın adı açıklanamadı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın listesinde yer almayan bu firmanın, mahkemeye başvurarak isminin gizlenmesini sağladığı iddia ediliyor.

MAHKEME KARARI ORTAYA ÇIKMADI
Köfteci Yusuf’un, isminin açıklanmaması için yargı yoluna başvurduğu ve bakanlığın taklit/tağşiş listesinde yer almaktan kurtulduğu iddia ediliyor. Ancak mahkeme kararı henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.

BELGELER ORTAYA ÇIKTI: 'DOMUZ ETİ' TESPİT EDİLDİ
T24'ün ulaştığı belgelere göre, Köfteci Yusuf'tan alınan pişmiş köfte ve dana döner numunelerinde domuz eti tespit edildi. Şubat ve Mart aylarında yapılan denetimlerin raporlarına göre, her iki üründe de domuz etine rastlandı. Denetimlerde tek tırnaklı ya da kanatlı hayvan eti bulunmadı.

FİRMADAN AÇIKLAMA GELMEDİ
Köfteci Yusuf'un avukatı Ali Uslu, konu hakkında bilgisi olmadığını ve açıklama yapamayacağını belirtti. Bakanlık ve firma tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.