Kocasının ölümünden servis çalışanını sorumlu tuttu

#Bursa | Haber Merkezi
24 Kas 2023 / Cum 16:13

Bursa'da servis araçlarında hostes olarak çalışan sevgilisi Aysun Y.'nin (38) patronu Kamil Öğütçü'yü (50) öldüren Ali Dinç'in (46) yargılandığı davaya müşteki olarak katılan maktulün eşi K.Ö. (52), yargılamada mağdur olan Aysun Y.'nin, eşi ile sanığı birbirine düşürdüğünü söyleyerek, 'Aysun Y.'den de şikayetçiyim. Kendisinin iki tarafı birbirine düşürdüğünü düşünüyorum' dedi. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcısı, Ali Dinç hakkında, 'kasten öldürme' suçundan müebbet, Aysun Y.'ye yönelik 'kasten yaralama' suçundan ise 3 yıla kadar hapis cezası istedi.

Olay, Mayıs ayında Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Dağyenice Mahallesi'nde meydana geldi. Servis taşımacılığı yapan Kamil Öğütçü, minibüsünde uzun süredir hostes olarak çalışan Aysun Y. ile birlikte evine gitti. Evde çıkan tartışmanın ardından Aysun Y., kepçe operatörü olan erkek arkadaşı Ali Dinç'e cep telefonundan mesaj göndererek konumunu bildirdi ve 'Patronumla birlikteyim. Bu adam beni rahatsız ediyor' ifadelerini kullandı.

Ali Dinç, kısa sürede belirtilen adrese gelerek Kamil Öğütçü ile tartışmaya başladı. Tartışmanın şiddetlenmesi üzerine Ali Dinç, yanındaki tabancayla ateş etti. Kamil Öğütçü vücuduna isabet eden mermilerle ağır yaralanırken, Ali Dinç ile saldırıda yaralanan Aysun Y. olay yerinden kaçtı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Ancak, Kamil Öğütçü hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Şüpheli olarak görülen Ali Dinç ile Aysun Y., polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ali Dinç, emniyetteki ifadesinde cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini belirtti. Aysun Y. ise patronu Kamil Öğütçü'nün rahatsız edici davranışlarına maruz kaldığını ve yardım istemek için Ali Dinç'e mesaj attığını ifade etti.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda Ali Dinç hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Aysun Y. ise mağdur olarak gösterildi. Ali Dinç'in ilk duruşmadaki ifadesinde, boşandığı eşi Aysun Y. ile dini nikahlı olarak yaşadığını, olay günü yaşananları anlattığı belirtildi.

Davanın ilk duruşmasında Ali Dinç, olayın kıskançlık nedeniyle gerçekleştiğini ve silahın kazara ateş aldığını savundu. Aysun Y. ise patronu Kamil Öğütçü'nün kendisine şiddet uygulayarak tecavüz ettiğini öne sürdü.

Ali Dinç'in avukatları, müvekkilinin cinayeti planlayarak işlemediğini savunarak tahliye talep etti. Mahkeme heyeti, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma için ek süre verdi ve duruşmayı erteledi. Savcı, Ali Dinç hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istedi, Aysun Y.'yi ise mağdur olarak değerlendirdi.

Duruşma süreci devam ediyor, ve mahkeme heyeti tarafından alınan kararlar doğrultusunda davanın sonuçlanması bekleniyor.