Havalar soğudu, vatandaşlar tezgahlara koştu

#Bursa | Haber Merkezi
09 Eki 2023 / Pzt 19:53

Balık mevsiminin açılmasıyla Bursa'da hamsi fiyatları 60 ile 80 lira arasında değişkenlik gösterirken vatandaşlar da balık tezgahlarına ilgi gösterdi. Deniz ürünlerinde Sardalya ve hamsinin mevsimi olurken, Bursa'da hamsinin kilosu 80 liradan satılıyor.

Uzmanların vitamin kaynağı olarak gördüğü ve vatandaşlara sık sık tüketmeleri konusunda tavsiyelerde bulunduğu deniz ürünleri, havaların soğumaya başlamasıyla vatandaşların ilgisini görmeye başladı. 
SEZON BAŞLANGICINDA 60 LİRA OLAN HAMSİ, ŞİMDİLERDE 80 LİRA 

Bursa'daki tezgahlarda balık bolluğu yaşanırken pazarlarda taze hamsi etiketleri dikkat çekiyor. Sezon başlangıcında 60-70 lira civarlarında satılan hamsi, Bursa Tuz Pazarı'nda şimdilerde 80 liradan tezgahlardaki yerini aldı. İçinde bulduğumuz günlerde hamsi ve sardalyanın mevsimi olurken Bursalılar da balık pazarlarına akın etti.

BÖLGE ESNAFI MEMNUN GÖZÜKÜYOR 

Bursa Tuz Pazarı'nda 80 liradan satılan hamsinin yanı sıra, sarı kanat istavrit 70 lira, Karadeniz mezgit 80 lira, sardalya 70 lira, uskumru 80 liradan satılıyor. Bölge esnafı ise fiyatlardan ve müşteri yoğunluğundan memnun gözüküyor.
 

HÜSEYİN İZCİ / BURSADA BUGÜN