Emin Adanur tutuklandı

#Bursa | Haber Merkezi
25 Nis 2024 / Per 19:49

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde haciz işlemine giden icra memuru ve 2 avukatı darp ettikleri iddia edilen 4 zanlıdan 2'si gözaltına alınmıştı. Zanlılardan Emin Adanur tutuklandı.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, dün icra takibinde görevli icra memuru ve avukatlara yönelik "görevi yaptırmamak için direnme", "kasten yaralama", "tehdit", "hakaret" suçlarını işledikleri öne sürülen emin adanur tutuklandı.

Olay, 23 Nisan 2024 tarihinde Nilüfer ilçesinde bir işyerine haciz işlemi için gelen icra memuru ve 2 avukata, iş yeri sahibi emin adanur ve beraberindekiler tarafından saldırı gerçekleştirilmesiyle yaşandı. Saldırıda icra memuru ve avukatlar yaralandı.
emin adanur bir dönem bursaspor başkanlığı da yapmıştı.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklama şu şekilde;

Basın yayın kuruluşlarında yer alan ‘Bursa’da iki avukat ve icra memuru darp edildi’ haberine konu olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan soruşturma kapsamında; 24.04.2024 günü saat 12.30 sıralarında İlimiz Nilüfer İlçesinde icra takibinde görevli İcra Memuru ve Avukatlara yönelik olarak “Görevi Yaptırmamak İçin Direnme, Kasten Yaralama, Tehdit, Hakaret” suçlarını işledikleri iddia edilen şüpheliler E.A, B.C.K, B.Y.B. ve. İ.A. ile ilgili olarak; Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınan Şüpheliler E.A. ve B.C.K. Cumhuriyet Başsavcılığımızca, “Görevi Yaptırmamak İçin Direnme” suçundan tutuklama talebi ile Bursa Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilmiş olup, Bursa Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince şüpheliler E.A. ve B.C.K. hakkında tutuklama kararı verilmiştir. Diğer 2 şüphelinin ise yakalama çalışmaları sürmektedir. Bursa Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklama kararı verilen şüphelinin konumuna uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildiği, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur.