Dünyaca ünlü şef Köfteci Yusuf'a sahip çıktı

#Bursa | Haber Merkezi
22 Eki 2024 / Sal 19:35

Dünyaca ünlü şef Hüseyin Özer, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın iddialarına rağmen Köfteci Yusuf’a destek verdi. Özer, 'Zerre kadar domuz tadı yok' diyerek Bursa'nın dev markasına sahip çıktı. Detaylar haberimizde.

HÜSEYİN ÖZER'DEN KÖFTECİ YUSUF’A DESTEK

Dünyaca ünlü şef Hüseyin Özer, Londra’da "Sofra" adıyla kurduğu Türk restoranı ile bilinirken, Bursa'nın dev markası Köfteci Yusuf'a destek vermek üzere Türkiye'ye geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın domuz eti içerdiği iddiasıyla gündeme gelen Köfteci Yusuf hakkında konuşan Özer, "Zerre kadar domuz tadı yok bunda" dedi.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NIN AÇIKLAMALARI VE TEPKİLER

Geçtiğimiz haftalarda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde, Köfteci Yusuf işletmesinde domuz eti kullanıldığına dair belgeler ortaya çıkmıştı. Bu iddialar, kamuoyunda büyük tartışmalara neden oldu. Ancak, birçok vatandaş ve işletme sahibi, bu açıklamalara itibar etmedi ve Köfteci Yusuf'a destek vermek amacıyla çeşitli kampanyalar düzenledi.

HÜSEYİN ÖZER: "ZERRE KADAR DOMUZ TADI YOK"

21 Ekim 2024 Pazartesi günü, Reşadiyeli Hüseyin Özer, sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile Köfteci Yusuf'un yanında olduğunu belirtti. Özer, "Köfteci Yusuf’u kimseye yedirtmeyiz, zevkle köftesini yeriz" ifadelerini kullanarak Köfteci Yusuf'a destek mesajı verdi. Video, Köfteci Yusuf işletmesinin önünde çekildi ve Özer, "Mükemmel bir köfte, zerre kadar domuz tadı yok bunda" dedi.

VATANDAŞLAR VE GASTRONOMİ UZMANLARINDAN DESTEK

Köfteci Yusuf'a yönelik domuz eti iddiaları sonrası, vatandaşlar ve gastronomi alanında tanınmış isimler Köfteci Yusuf'u savunan açıklamalarda bulundu. Özellikle, Londra’da restoran işletmeciliği yapan Hüseyin Özer'in desteği, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Özer, "Köfteci Yusuf kardeşimiz, mütevazi, güzel bir Türk insanıdır. Milliyetçidir, vatanını-milletini sever" dedi.