Cübbeli Ahmet Hoca’dan Şeriat Vurgusu: “Kısas Cezası Gelmeli”

#Bursa | Haber Merkezi
08 Eki 2024 / Sal 15:17

Cübbeli Ahmet Hoca, İstanbul’da iki genç kızın öldürülmesi olayını şeriatın olmamasına bağlayarak şeriat hukukunun cinayetleri önleyebileceğini savundu. Hoca, şeriat hükümleriyle adaletin sağlanabileceğini belirtti.

CÜBBELİ AHMET HOCA'DAN CİNAYETLER ÜZERİNE ŞERİAT ÇAĞRISI
İstanbul’da yaşanan vahim olayda Semih Çelik isimli şahsın, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner isimli iki genç kızı katledip ardından intihar etmesi Türkiye’de büyük yankı uyandırdı. Bursa’da dini bir sohbet gerçekleştiren Cübbeli Ahmet Hoca, bu olayın şeriat hukuku eksikliğinden kaynaklandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

ŞERİATSIZLIK VE CİNAYETLER
Cübbeli, toplumda artan cinayetlerin ve suçların sebebini İslam hukukunun uygulanmaması, sevgililik ilişkileri, kız ve erkeklerin birlikte eğitim görmesi, namazsızlık ve İslam terbiyesinin yetersizliği olarak nitelendirdi. Özellikle şeriatın kısas cezasının uygulanmamasının suçları teşvik ettiğini savundu.

KISAS CEZASININ ÖNEMİ
Cübbeli Ahmet Hoca, öldürenin öldürülmediği bir sistemin suça teşvik edici olduğunu belirterek, şeriat hükümlerine dayalı kısas cezasının hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. "Ah şeriat, canım şeriat neredesin?" sözleriyle şeriat hukukunu savunan Cübbeli, kadın cinayetlerinin ve diğer suçların ancak İslam hukukuyla engellenebileceğini belirtti.

SOLCU KANALLARA TEPKİ
Konuşmasının devamında Cübbeli, muhalif basını da eleştirerek kısas cezasının gelmesini en çok onların istemesi gerektiğini ifade etti. Hükümetin suçlarla mücadelede şeriat hükümlerini uygulamasını öneren Cübbeli, idamın da bu suçları önlemek için bir çözüm olduğunu söyledi.