Büyükşehirin ödeneğinden 485 milyon TL vergi kesintisi

#Bursa | Haber Merkezi
30 Eyl 2024 / Pzt 18:54

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında 5 milyar TL ek bütçe talebi kabul edildi. Başkan Bozbey, borçların yapılandırılması ve sağlık hizmetleri için araç alımları hakkında bilgi verdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin seçim döneminin 6, 1. dönemin 1. olağanüstü toplantısı Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 5 milyar TL ek bütçe talebinin kabul edildiğini açıkladı. Başkan Bozbey, "841 milyon lira belediyemizin vergi borcu vardı. 485 milyon lirası bu ayki ödenekten kesilmiş durumda. Nilüfer'de kesildiğini öğrendik. 2 taksitte bu ay ve önümüzdeki ay daha önceki borçlara istinaden borçların kesileceği kesinleşmiş durumda. Ek bütçenin önemi de ortaya çıkmış oldu." dedi.
Ayrıca, evde hasta bakım hizmetleri, nakil ambulansı ve damperli gibi araçların alımı için Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın yazısı meclis üyeleri tarafından kabul edildi.
Kültür A.Ş.'nin sermaye artışı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi; Kültür A.Ş.'nin sermaye artışı 40 milyon TL olarak belirlendi.
Orhangazi, Nilüfer ve Keles belediyelerinin ek bütçe talepleri de Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edildi. Orhangazi'nin 123 milyon 560 TL, Nilüfer'in 2 milyar TL ve Keles'in 35 milyon 500 bin TL ek bütçe talepleri oy birliğiyle onaylandı.