#Bursa |
11 Ara 2017 / Pzt 15:50
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğü, Ceza İnfaz Kurumu ve Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki çocuk kütüphanelerini UNICEF Çocuk Dostu Şehirler Programında iyi örnek uygulama olarak sundu
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğü, Ceza İnfaz Kurumu ve Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki çocuk kütüphanelerini UNICEF Çocuk Dostu Şehirler Programında iyi örnek uygulama olarak sundu.
UNICEF Türkiye 2016-2020 Ülke Programı hedefleri doğrultusunda Çocuk Dostu Şehirler Programı, çocukların günlük hayatını etkileyen birçok hizmeti yürüten kurumlar olan belediyelerin bu alanda yaptığı çalışmalarını destekleyici faaliyetler yürütüyor. Program kapsamında, yerel yönetimlerin çocuk hakları temelinde veri toplama ve çocuk dostu program geliştirilmesi konusunda kurumsal kapasitelerinin artırılması ve belediyeler arası bilgi ve deneyim paylaşımı toplantıları aracılığıyla çocuk dostu program örneklerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Bu kapsamda İstanbulda gerçekleştirilen Belediyeler Arası Bilgi ve Deneyim Paylaşımı Toplantısında Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğünce 2015 yılında Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesinde kurulan koridor kütüphaneleri ve 2016 yılından bu yana Müzeler Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen atölye çalışmaları paylaşıldı. Gerçekleştirilen çalışmalar ile özellikle hastanede uzun dönemli tedavi gören, okullarından uzak kalan çocukların, hastanede geçirdikleri sürede hem kitap okumaları hem de eğitimlerine destek olunmasının yanı sıra Müzeler Şube Müdürlüğüne bağlı Göç Tarihi, Tekstil, Enerji, Karagöz ve Vakıf Eserleri müzelerinin atölye çalışmaları da anlatıldı.
Toplantıda ayrıca Yenişehir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleştirilen atölye çalışması ele alındı. Ayrıca merkeze uzak, özellikle taşımalı sistemde eğitim veren okullarda gerçekleştirilen atölye çalışmaları ve faaliyetler de toplantıya katılan ve Türkiyenin dört bir yanından gelen belediye temsilcileri ile paylaşıldı. Kütüphaneler Şube Müdürlüğünce kütüphanelere erişimi olmayan çocuklara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar çocuk dostu belediyecilik hizmetleri açısından önemli yer tutuyor.