Bursa’nın Meşhur 'Duvalı Tatlısı' Türkiye'yi Mest Ediyor

#Bursa | Haber Merkezi
28 Eki 2024 / Pzt 20:46

Bursa Orhangazi'de 21 yıldır üretilen ve 'Dualı değil, **Duvalı Tatlı' adıyla ün kazanan tatlı, farklı şehirlerden yoğun talep görüyor. Tarifi sır olarak saklanan bu özel lezzet, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor

ORHANGAZİ’NİN ÜNLÜ TATLISI: DUVALI TATLI
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde 21 yıldır üretilen ve ismiyle dikkat çeken "Duvalı tatlı", şehir dışından gelen birçok müşteri tarafından ilgiyle karşılanıyor. Hafif yapısıyla diğer sütlü tatlılardan ayrılan bu özel lezzet, kargoyla Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor.

DUVALI TATLISI NASIL MEŞHUR OLDU?
Tatlıyı üreten işletme sahibi Orhan Çiftçi, tatlının hikayesini şöyle anlatıyor: "Babam 1997 yılında bu tatlıyı yaparken bir müşteri, mutfağa girerek ‘Abi, seni yakaladım!’ demiş. Babam da espriyle tatlının karşısında dua etmeye başlamış ve tatlıya ‘Dualı tatlı’ adı takılmış. Ancak tescil alırken araya bir ‘v’ harfi koyarak ‘Duvalı tatlı’ ismini verdik."

TATLIDA ÖZGÜN LEZZET VE SIR KORUNUYOR
Kremamsı yapısıyla tavuk göğsü, sütlaç ve muhallebiyi anımsatan Duvalı tatlı, hafif ve özgün tadıyla tanınıyor. Tarifinin sır olarak saklandığını belirten Çiftçi, tatlının kargoyla her gün birçok şehre gönderildiğini ifade etti. "Günde yaklaşık 700 tatlı üretiyoruz; 400 tanesi paket olarak çıkıyor," diyor.

YENİ LEZZETLER YOLDA!
Duvalı tatlının, meyveli ve ekmekli versiyonları üzerinde de çalışıldığını belirten Çiftçi, müşterilerin yakın zamanda bu yeni tatları da deneme fırsatı bulacağını duyurdu.