Bursa'da Ücretsiz Otoparklar Yeniden Ücretli mi Olacak?

#Bursa | Haber Merkezi
08 Eki 2024 / Sal 13:53

Bursa'da ücretsiz cadde otoparklarının yeniden ücretli hale getirilmesi gündemde. Kanal 16 muhabiri Mustafa Özdal'ın haberine göre, BURULAŞ otopark tarifesi için çalışma başlattı.

Bursa’da ücretsiz cadde otoparkları, yeni bir düzenlemeyle yeniden ücretli hale getirilebilir. Kanal 16’dan Mustafa Özdal'ın haberine göre, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Bozbey, ilk iş olarak cadde otoparklarını ücretsiz yapmıştı. Ancak bu uygulama, trafik yoğunluğu ve vatandaşlardan gelen şikayetler nedeniyle gözden geçirilmeye başlandı.

BURULAŞ ÇALIŞMA BAŞLATTI
Kanal 16'dan Mustafa Özdal, Başkan Bozbey’in BURULAŞ yönetimine, cadde otoparklarının yeniden ücretli hale getirilmesi konusunda çalışma yapmalarını istediğini aktardı. BURULAŞ, kısa süre içinde hazırlayacağı raporu Başkan Bozbey’e sunacak.

TRAFİK YOĞUNLUĞU VE PARK PROBLEMLERİ
Ücretsiz otopark uygulaması, trafik yoğunluğunu artırarak 2’li ve 3’lü parklanmalar nedeniyle vatandaştan tepki aldı. Özellikle kent merkezinde iş yeri olan sürücülerin, araçlarını gün boyu cadde otoparklarına bırakması, otoparkların verimli çalışmasına engel oldu.

ÜCRETLİ OTOPARK DÖNEMİ GERİ Mİ DÖNÜYOR?
BURULAŞ’ın yapacağı çalışmanın ardından cadde otoparkları için yeniden ücret tarifesi getirilecek. Bu düzenleme ile trafik sorunlarının çözülmesi ve parklanma düzeninin sağlanması hedefleniyor.